PORTRET: Oradeanul Adrian Maxim face spectacol în ringul de K1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are puţin peste 20 de ani, tânărul este ambiţios, vrea să se impună în circuitul K1 şi consideră că primul pas este să câştige poziţia numărul unu la categoria sa.

Profil:

Născut. La 7 septembrie 1988 la Oradea
Studii. Licenţiat al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport promoţia 2010
Familie. Necăsătorit, mai are un frate

Pasiunea pentru mişcare şi sport a fost prezentă, în cazul tânărului luptător, încă din copilărie, iar şcoala a început-o la Liceul cu Program Sportiv din Oradea. Cu toate că a început să practice atletism şi fotbal spune că nu i s-au potrivit şi a ales să înceapă antrenamentele la lupte libere.

„Am făcut lupte libere timp de trei ani şi până în clasa a IV-a obţinusem şi câteva titluri”, îşi aminteşte Adi. Când a ajuns la şcoala generală, părinţii l-au retras din cadrul Liceului Sportiv şi a fost nevoit să abandoneze activităţile sportive pentru a se concentra pe studiu. Nu s-a obişnuit cu ideea, iar mai târziu, în clasa a VIII-a, s-a apucat de culturism la sfatul tatălui.

„Culturismul l-am făcut ca să cresc fizic şi a fost trecerea către karate. În clasa a IX-a m-am apucat de karate, iar în semestrul doi am trecut la kickbox, cu antrenorul Oleg Mereuţă”, povesteşte Adi. Orădeanul se antrenează de câţiva ani, iar la 17 ani a participat la prima competiţie organizată în Petroşani. Şi ca debutul său să fie fericit, a reuşit să câştige la categoria sa.

Vrea pe sticlă

Acum se axează pe luptele în sistem K1 şi kempo şi spune că a avut de-a lungul anilor adversari foarte dificili şi cu mult mai multă experienţă.  „Chiar în primul concurs am luptat cu un adversar mai în vârstă, care era şi antrenor, iar la 19 ani am luptat cu un antrenor de 34 de ani pe care am reuşit să îl înving”, spune mândru luptătorul.

După primul mare succes de la Petroşani a avut un şir de înfrângeri care l-au motivat să se perfecţioneze şi acum urmăreşte să ajungă în circuitul K1 care se bucură de apreciere deosebită în România şi este televizat. „În K1 luptătorii trebuie să facă spectacol nu numai prin provocarea adversarului, ci şi prin tehnica impecabilă”, spune Adi zâmbind.

Planul său este de a ajunge cel mai bine cotat la categoria 65 de kilograme şi pentru asta îşi propune să îl provoace pe cel mai bun. La facultate, tânărul a fost oprit în a-şi demonstra talentul de luptător deşi la Educaţie Fizică şi Sport există ore de full contact. La competiţia cu colegii de an, el a fost oprit de antrenorul profesor şi a fost pus să arbitreze. Acum el se pregăteşte pentru o nouă gală ce va avea loc în Băile Herculane pe data de 31 iulie şi unde vrea să îşi doboare adversarii.

Întrebări şi răspunsuri


Până unde ai vrea să ajungi în K1?

Aş vrea să ajung cât mai departe posibil şi să trec  graniţele ţării pentru a putea lupta în gale internaţionale. Modelul pe care îl urmez este luptătorul Andy Souwer pentru că este foarte tehnic şi ştie foarte bine să gândească o luptă şi are succes.
Ce le recomanzi celor care se apucă de arte marţiale?
Cel mai important pentru cei care acum se apucă de arte marţiale este să aibă răbdare şi să nu creadă că peste noapte vor deveni luptători şi mari cunoscători de tehnică. Important este să nu se grăbeacă pentru că sunt multe trepte până la performanţă.

Ce-i place
Adi spune că îi plac excursiile şi călătoriile în general şi nu ratează o ocazie pentru a face o drumeţie. De asemenea îi plac animalele, iar când pleacă la ţară e înconjurat de ele. O altă plăcere a tânărului luptător este să lucreze cu copii şi i-ar plăcea să fie antrenor.

Ce nu-i place
Lui Adrian nu îi place când este minţit sau când îşi dă seama că a fost înşelat indiferent despre ce situaţie ar fi vorba. La fel de mult urăşte să vadă oameni supăraţi şi spune că încearcă să îi binedispună.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite