Moaşte ale ocrotitorului Ciprului, date cadou unei parohii româneşti. Preot: „Este o binecuvântare pentru noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei a primit în dar părticele din moaştele Sfântului Neofit Zăvorâtul FOTo Arhivă
Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei a primit în dar părticele din moaştele Sfântului Neofit Zăvorâtul FOTo Arhivă

Delegaţia cipriotă care a adus la Iaşi moaştele Sfântul Neofit Zăvorâtul a oferit unei parohii ieşene părticele din osemintele sfântului.

Parohia Sfântul Maxim Mărturisitorul din Iaşi a primit în dar de la delegaţia cipriotă sosită la Iaşi cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva părticele din moaştele Sfântului Neofit Zăvorâtul.

Moaştele sfântului considerat ocrotitorul Ciprului au fost oferite parohiei ieşene duminică, 16 octombrie.

Relicvele sfinte se află acum în Biserica Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi, biserica Parohiei Sfântul Maxim Mărturisitorul fiind încă în construcţie.

Potrivit reprezentanţilor MMB, parohia ieşeană este singurul din ţară unde credincioşii se pot închina la moaştele Sfântului Neofit Zăvorâtul.

„O mare binecuvântare pentru parohia noastră: o părticică din sfintele moaşte ale Sfântului Neofit Zăvorâtul ne-au fost dăruite din partea Mănăstirii Sfântului Neofit din Cipru şi a părintelui stareţ, episcopul Leontie, prin intermediul părintelui ierodiacon Siluan Măriuţa. Sfintele moaşte vor rămâne la capela Seminarului Teologic Ortodox «Sf. Vasile cel Mare» până când ne vom muta cu întreaga comunitate parohială în noua biserică a Sfinţilor Maxim Mărturisitorul şi Grigorie Palama, care va avea în viitor ocrotitor şi pe Sfântul Neofit”, a arătat preotul Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi.



Moaştele Sfântului Neofit Zăvorâtul din Cipru au ajuns la Iaşi miercuri, 12 octombrie. Delegaţia cipriotă, condusă de IPS Părinte Atanasie, Mitropolit de Limasol, a fost întâmpinată pe Aeroportul Internaţional din Iaşi de o delegaţie a MMB, condusă de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei.


Citeşte şi:

Originile păgâne ale pelerinajului la Sfânta Parascheva. Care este legătura cu Sfânta Vineri din basmele populare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite