Membri ai clanului Stănescu, daţi în urmărire pentru evaziune fiscală şi spălare de bani FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru membri ai clanului Stănescu sunt căutaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Iaşi.

Cătălin, Istrate, Nicuşor şi Ionel Stănescu au fost daţi în urmărire naţională de oamenii legii, în iulie. Cei patru au pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

Percheziţii de amploare în şapte localităţi din ţară. 40 de ieşeni din clanul Stănescu, suspectaţi de spălare de bani

Bărbaţii împreună cu alte persoane sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Iaşi pentru că ar fi retras din conturile bancare a mai multor societăţi din ţară suma de 56 de milioane de lei.

Conform procurorilor, membrii clanului Stănescu, ar fi înfiinţat 14 societăţi comerciale şi pe baza unor facturi fictive, cumpărau diverse produse de la alte firme. Acestea din urmă ar fi ajuns să vireze înapoi sume importante de bani, care ar fi fost  retrase ulterior de membrii grupării prin acte justificative false.

VIDEO Cum funcţiona schema de evaziune fiscală a clanului Stănescu din Iaşi. 56 de milioane de lei, spălaţi în numai şase luni

În acest fel, membrii clanului Stănescu ar fi transferat şi retras în doar şase luni peste 56 milioane de lei, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de 7,5 milioane de lei. Prin această schemă, cei 34 de inculpaţi, majoritatea de etnie rromă, s-au folosit de 26 de societăţi pentru a derula operaţiunile financiare fictive.

Cătălin Stănescu Foto: IPJ Iaşi

Click pe colaj pentru mai multe imagini cu membri clanului Stănescu

În luna mai, anchetatorii au făcut 72 de percheziţii, în şapte judeţe. Oamenii legii au descins şi la palatele rromilor din Zanea şi Grajduri.O parte dintre membrii clanului au fost arestaţi de judecători.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite