Interlopii alchimişti din Iaşi rămân după gratii
0
Cei patru suspecţi în cazul de înşelăciune cu bijuterii din Iaşi rămân după gratii. Judecătorii ieşeni au respins contestaţia formulată de aceştia.
Vijai şi Florin Neagu, Yalcin Mizgin şi Daniel Stănescu, cei patru suspecţi într-un caz de înşelăciune de la Iaşi, rămân în continuare după gratii, asta după ce judecătorii ieşeni au respins contestaţia pe care aceştia au formulat-o.
Ce patru au fost reţinuţi în urmă cu o săptămână, după ce mai multe case de amanet din Iaşi au fost păgubite. Suspecţii sunt acuzaţi că au vândut în case de amanet verighete de alamă spoite cu aur. Există bănuiala că şi clienţi ai bijuteriei administrate de cetăţeanul turc Yalcin Mizgin ar fi putut fi păcăliţi. Mizgin vindea bijuterii atât într-un magazin din centrul Iaşului, cât şi pe eMag.
Investigaţia de la Iaşi a demarat după ce o casă de amanet din municipiu a reclamat la Poliţie că un bărbat pe nume Ovidiu C. nu a mai revendicat o pereche de verighete de aur de 18 karate. Bijuteriile, pentru care firma de amanet oferise peste 2.300 de lei, au fost trimise la topit şi atunci s-a descoperit că, sub un strat aur, verighetele erau confecţionate, de fapt, din alamă.
Poliţiştii au ajuns la un cetăţean turc, care deţine, alături de fratele său, o bijuterie în centrul Iaşului. Mizgin Yalcin, zis Enes (31 de ani), conduce Astoria Gold Silver SRL, firmă cu puncte de lucru în Iaşi, Botoşani şi Suceava, dar care vinde şi pe market-place-ul de la eMag.
Până la acest moment, la dosar sunt exemplificate doar cazurile firmelor de amane care au fost păcălite, peste 10 perechi de verighete false fiind descoperite în circuitul comercial. Alte bijuterii contrafăcute au mai fost găsite şi la percheziţii şi e de aşteptat ca, în perioada următoare, să fie depuse şi alte plângeri.