Infuzia care vindecă râia. Lista tuturor bolilor tratate cu ceaiul din frunze de nuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul din frunze de nuc este recomandat de Maria Treben pentru tratarea tulburărilor digestive, afecţiunilor pielii sau pentru rahitism.

Frunzele de nuc conţin substanţe active care îi conferă proprietăţi antiseptice, astringente, cicatrizante, depurative, hipoglicemiante, tonifiante.

În cartea „Sănătate din farmacia Domnului”, scrisă de fitoterapeutul austriac Maria Treben, se arată că ceaiul din frunze este indicat în afecţiuni ale cavităţii bucale, în afecţiuni ale sistemului limfatic şi în cele dermatologice, în afecţiuni gastrice, hepatice, intestinale, renale, precum şi în afecţiuni oculare, pulmonare şi uterine.

Fitoterapeutul devenit cunoscut în anii ’80 susţine că frunzele de nuc pentru ceai trebuie culese vara, preferabil în luna iunie, în zile insorite.

 Frunzele trebuie culese cu grijă să nu se strivească şi nu trebuie depozitate în pungi din plastic pentru că se înnegresc.

Plantele se pun la uscat la umbră, în încăperi aerisite şi călduroase. Autoarea cărţii arată că numai plantele bine uscate pot fi păstrate pentru iarnă în săculeţi de pânză sau în cutii de carton. 

Ceaiul din frunze de nuc se obţine după ce se opăreşte 1 linguriţă de plante tăiate mărunt cu 1/4 litru de apă proaspătă. Lichidul se lasă puţin la infuzat, înainte de a fi băut.

Potrivit fitoterapeutului, ceaiul din frunze de nuc este eficace în tratarea tulburărilor digestive, curăţirea sângelui, tratarea diabetului şi contra icterului. Ceaiul poate fi folosit şi pentru clătirea gurii, în caz de stomatită ulceroasă, afecţiuni ale gingiei, gâtului şi laringelui. 

De asemenea, pentru eczemele de pe cap, rofii şi scabie, se spală locurile respective cu infuzie din frunze de nuc. Plantele pot fi folosite şi sub formă de adaos la băi şi spălături, folosindu-se 100 de grame de frunze pentru băile complete, iar pentru spălături 1 linguriţă de frunze mărunţite la 1/4 litru de apă.

Ca adaos la baie, frunzele de nuc sunt indicate în caz de rahitism, contra osteoporozei şi a umflăturilor la os, contra unghiilor purulente de la mâini şi picioare, în acnee, eruptii purulente sau pentru transpiraţia picioarelor.

O infuzie concentrată din frunze de nuc, adaugată la apa de baie, contribuie la vindecarea degerăturilor, căderilor masive de păr sau pentru îndepărtarea păduchilor. 

Tinctura de frunze de nuci este utilă în tratamentul diabetului. În astfel de cazuri se recomandă consumul a 30 – 50 de picături de tinctură de frunze de nuc, de două sau de trei ori pe zi, diluate în apă. 

Citeşte şi:

Remedii naturiste împotriva căderii părului. Ce miracole îi sunt atribuite ceaiului de mesteacăn râios

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite