Cea mai mare maternitate din Iaşi va avea staţie de oxigen. „Calitatea aerului este mai bună, iar consumul mai mic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Consiliul Judeţean Iaşi
FOTO Consiliul Judeţean Iaşi

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi va fi alimentată cu oxigen de la o staţie recent cumpărată, după ce mai bine de 18 ani a folosit un dispozitiv închiriat.

Reprezentanţii maternităţii au achiziţionat cu ajutorul Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află, un sistem în valoare de 270.000 de euro, care va prelucra şi purifica aerul din atmosferă şi îl va transforma în oxigen. Acesta este folosit pentru pacienţii din secţiile de Terapie Intensivă şi Neonatologie.

„Demersurile au început de anul trecut, iar abia anul acesta s-a încheiat procedura de licitaţie. Parţial este făcută şi recepţia staţiei, care funcţionează cu două generatoare. Acum utilizăm un singur generator, care oricum asigură capacitatea spitalului. În această săptămână va fi montat al doilea generator, care va fi de rezervă. Proiectul va fi finalizat la jumătatea lunii aprilie, când se vor încheia toate procedurile. Vorbim de o calitate superioară a oxigenului produs de acest generator, dar şi de un consum mai mic. În plus, cel mai mare avantaj este că nu mai plătim chirie”, a declarat ec. Robert Dâncă, managerul Maternităţii „Cuza Vodă” Iaşi. Reprezentanţii unităţii spun că folosesc aproximativ 6.000 de metri cubi de oxigen pe lungă, dar că înainte ajungeau să plătească şi mai mult de dublu.

Staţia este formată din compresor, rezervor de aer, uscător, filtru de carbon activ, generator şi rezervor de oxigen. În situaţia în care cele două generatoare nu vor funcţiona, sistemul se va comuta automat pe staţia de distribuţie cu butelii.

Citiţi şi:

Părinţii unui copil internat în Iaşi, decişi să cumpere ei, în locul statului, un aparat esenţial care lipseşte din spital. „Nu e normal aşa ceva“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite