A murit unul dintre cei mai cunoscuţi istorici ieşeni, la doar 56 de ani. „Acuza o răceală neobişnuită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Iftimi / FOTO: Opinia Studenţească
Sorin Iftimi / FOTO: Opinia Studenţească

Istoricul Sorin Iftimi, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova”, era internat de câteva zile în spital, cu COVID-19, starea sa agravându-se în doar câteva zile.

Unul dintre cei mai cunoscuţi istorici ieşeni, Sorin Iftimi, s-a stins din viaţă sâmbătă seara, la doar 56 de ani. Acesta a fost istoric, Muzeograf grd. IA, la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Naţional„Moldova” Iaşi; expert atestat în patrimoniu cultural mobil.

„Ne-am văzut, pentru ultima dată, pe 28 octombrie, când am participat împreună la un eveniment unde mersesem, în principal, pentru bucuria de a-l reasculta povestind. Înainte de intervenţia pe care o avea în programul evenimentului, mi-a spus că nu se simte prea bine, acuzând o răceală neobişnuită.

De altfel, a fost nevoit să îşi întrerupă discursul tocmai din acest motiv. S-a aşezat la masa la care stăteam împreună, i-am turnat apă în paharul din care a sorbit două înghiţituri şi apoi s-a retras discret. Nu am ştiut că va fi pentru totdeauna, nu am ştiut că Iaşul va pierde atât de multe istorii pe care, cu siguranţă, domnia sa le avea pregătite pentru noi”, a transmis Daniel Şandru, managerul interimar al Operei Iaşi. 

Absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii „Alexandru loan Cuza” laşi în 1993, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei din structura Complexului Muzeal Naţional „Moldova” între anii 1995 şi 1999 şi, respectiv 2008 şi 2021, în perioada 2000 – 2008 fiind cercetător la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană din cadrul Academiei Române – Filiala Iaşi, Sorin Iftimi a obţinut titlul de doctor în istorie, în 2006, la Facultatea de Istorie-Filosofie-Geografie a Universităţii din Craiova. Sorin Iftimi a fost, de asemenea, decorat cu medalia Meritul Cultural, clasa a II-a, pentru promovarea culturii. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Numărul americanilor care renunţă la locurile de muncă a atins un nivel record; ofertele de angajare sunt peste nivelul anterior pandemiei

Viaţa în comunism: lux exorbitant pentru aleşi, pe spatele celor mulţi. Jurnalul secret al unui arhitect care a proiectat marile bulevarde ale Bucureştiului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite