VIDEO Urşii au renunţat la hibernare. Imagini inedite din Parcul Grădiştea Muncelului - Cioclovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.
FOTO: Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.

Urşii, caprele negre, cerbii, mistreţii şi râşii sunt tot ma des întâlniţi şi fotografiaţi în zonele sălbatice din Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina.

Camerele video amplasate pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina au surprins în imagini un urs pe care iarna blândă l-a trezit la hibernare.

„Tot mai des suntem întrebaţi dacă urşii hibernează. Imaginile surprinse de camerele de monitorizare montate de rangerii APNGMC pe teritoriul Romsilva - Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina ne arată realitatea”, informează administratorii paginii de Facebook a rezervaţiei din judeţul Hunedoara.

În ultimele săptămâni, camerele video din parc au înregistrat căprioare, lupi, mistreţi, râşi şi chiar capre negre.

„Dacă în urmă cu un an eram foarte entuziasmaţi de observaţia inedită a unui exemplar de capră neagră (Rupicapra rupicapra) pe teritoriul Romsilva - Parcul Natural Gradiştea Muncelului-Cioclovina, zilele trecute ni s-a confirmat existenţa speciei în aria protejată, prin filmarea realizată de rangerul Bogdan Luţ”, anunţă reprezentanţii parcului natural.

Cea mai mare concentrare de animale sălbatice filmată de camerele video este într-un loc necunoscut publicului, din parc, o băltoacă în jurul căreia se adună fercvent turmele de mistreţi, cerbii şi urşii. Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina se întinde pe aproape 40.000 de hectare în Munţii Şureanu, iar între limitele sale, în satele şi cătunele risipte pe creste şi în văi şi înconjurate de păduri locuiesc doar câteva sute de oameni. A fost înfiinţat în 1979, iar din anul 2000 a fost declarat arie protejată de interes naţional. Pădurile ocupă peste 70 la sută din suprafaţa sa, dar cele mai faimoase atracţii turistice de pe teritoriul său sunt Peştera Cioclovina şi cetăţile dacice.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Satele tăcute din munţi, ascunse în ţinutul dacilor. Cum trăiesc românii în cătunele din Grădiştea Muncelului

VIDEO Imagini rare din rezervaţia aflată în Munţii Şureanu: locul secret de scăldat pe care îl împart urşii cu zeci de mistreţi

FOTO Tărâmul de vis al cetăţilor dacice: Parcul Natural Grădiştea Muncelului. Povestea ultimului locuitor dintr-un sat invizibil pe harta judeţului Hunedoara


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite