Trei ani de la dezastrul din Colectiv: Radu şi Maria au sfârşit tragic în incendiul care a curmat peste 60 de vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au împlinit trei ani de la incendiul din Clubul Colectiv, în care au murit 64 de oameni. Două familii din Hunedoara şi-au pierdut copiii în dezastrul, pentru care până în prezent Justiţia nu a găsit niciun vinovat.

Au trecut trei ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri şi alţi aproape 200 au fost răniţi. Printre victimele catastrofei din 30 octombrie 2015 au fost tinerii Raul Sienerth şi Maria Vulcu, din Hunedoara.

Maria Vulcu (29 de ani) s-a numărat printre primele victime identificate după incendiu. Tânăra, fostă elevă la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, absolvise în 2010 Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii Politehnice din Timişoara, unde a urmat şi un master în acelaşi domeniu. În februarie 2013, şi-a deschis un cabinet individual de arhitectură, în Deva, iar ulterior s-a mutat în Capitală. A murit, spun apropiaţii săi, în club, în apropiere de uşa de intrare, fiind printre primele victime (a şasea) scoasă din clubul incendiat.

Imagine indisponibilă

Radu Sienerth (21 de ani) a decedat în 14 februarie 2016, la Spitalul Floreasca, fiind a 64-a persoană care a murit din cauza leziunilor grave provocate de incendiu. În 30 octombrie 2015, tânărul de 21 de ani, student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, se afla în club împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti. Potrivit unor mărturii, Radu a fost trântit la pământ şi suprins de flăcări. A fost adus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de urgenţă, însă starea lui a continuat să fie extrem de gravă, chiar critică, dat fiind faptul că a suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. A suferit mai multe intervenţii chirurgicale, de chirurgie plastică, în cele cinci luni în care a mai trăit, însă medicii au spus că era extrem de slăbit iar sistemul lui imunitar a cedat.

Imagine indisponibilă

Dezastrul din Colectiv
Incendiul a izbucnit în seara de 30 octombrie în clubul bucureştean Colectiv, în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity. În urma tragediei şi-au pierdut viaţa  64 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit.

Focul ar fi fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (uşor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situaţii cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicaţii cu monoxid de carbon şi alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanţii la concert. Tragedia din clubul Colectiv a fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte şi cel mai grav accident din ţară de după anul 1989.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Dorin Bucă, tatăl unui tânăr care a murit la Colectiv: „Pentru noi, în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară este un 30 octombrie“

Bilanţ: 3 ani după Colectiv şi NIMIC. Lista problemelor nerezolvate

O supravieţuitoare din Colectiv: Medicul german mi-a spus că asemenea cicatrici a văzut la pacienţi din zone de conflicte armate. Noi tot dintr-un război am scăpat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite