Sala de şedinţe a Primăriei Hunedoara a intrat în şantier. Lucrările vor dura trei luni şi vor costa 270.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de şedinţe a primăriei. FOTO: Primăria Hunedoara.
Sala de şedinţe a primăriei. FOTO: Primăria Hunedoara.

Timp de aproape trei luni, sala de şedinţe a Primăriei Hunedoara, din clădirea fostului palatul administrativ, se va afla în şantier, urmând ca spaţiul să fie modernizat şi extins.

Sala de şedinţe a Primăriei Hunedoara a intrat în renovare. Lucrările vor dura trei luni, iar valoarea lor este estimată la 270.000 de lei.

„Se are în vedere îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a şedinţelor de consiliu, cu posibilitatea participării presei şi a publicului  la aceste şedinţe. De asemenea se vor îmbunătăţi condiţiile de desfăşurare a şedinţelor de consiliu prin dotarea sălii cu tehnică modernă de sonorizare, de prezentare a materialelor şi de exprimare a votului consilierilor locali”, a informat Primăria Hunedoara, potrivit hotărârii de Consiliu Local. Sala de şedinţe se află în clădirea fostului palat administrativ al Hunedoarei,  Hunedoara, construit la mijlocul anilor 1930 şiconsiderat una dintre bijuteriile arhitecturale ale perioadei interbelice. Palatul din centrul vechi al Hunedoarei a fost ridicat în urma unei înţelegeri dintre administraţia locală din Hunedoara şi Uzinele de fier, parafată în luna august a anului 1935 şi a fost inagurat în aprilie 1937.


Vă recomandăm şi:

Palatul Hunedoarei, bijuteria din anii 1930 construită pe datorie. În clădirea primăriei a funcţionat şi o puşcărie

Clădirea veche a Primăriei Hunedoara a fost şi loc de detenţie, dar şi sediu de judecătorie. Palatul din centrul vechi al Hunedoarei a fost construitla mijlocul anilor 1930, pe datorie, iar pentru că nu au mai avut bani să îl doteze, cei de la primărie au cerut un ajutor disperat deputatului Constantin Bursan.

Imagini rare din anii interbelici: "spionul" Constantin Bursan a fost primul cetăţean de onoare al Hunedoarei

Constantin Bursan a fost unul dintre cei mai importanţi oameni politici care şi-au legat numele de istoria recentă a Hunedoarei. Fostul deputat liberal din perioada interbelică, spion şi agent al serviciilor secrete britanice şi naziste, sub numele conspirativ "Doctor Ecko" sau "Doctor Bruno", potrivit istoricilor, apoi martir al închisorilor regimului comunist, a devenit cetăţean de onoare al Hunedoarei în 1937.

FOTO Secretele adăpostului antiatomic construit pentru a salva Hunedoara de bombele americanilor. Mega-construcţia subterană din vremea Războiului Rece

Adăpostul antiatomic din Hunedoara a rămas, la peste jumătate de secol de la crearea lui, unul dintre cele mai misterioase locuri din municipiu: un obiectiv fascinant prin secretele şi imensitatea sa, care în viitor ar putea deveni o atracţie turistică importantă.

Tunelul secret de la Castelul Corvinilor care nu a fost descoperit vreodată: cât adevăr conţine controversata legendă

Unul dintre cele mai ciudate mituri care circulă pe seama Castelului Corvinilor din Hunedoara este că proprietarii cetăţii ar fi construit un tunel secret, cu scopul de a se putea salva folosindu-l în timpul unui asediu. Niciun cercetător nu confirmă legenda tunelului misterios, însă povestea acestuia continuă să aprindă imaginaţia localnicilor şi a turiştilor.

Faimoasa cale ferată construită de austrieci: s-au împlinit 115 ani de la inaugurarea mocăniţei din Hunedoara

S-au împlinit 115 ani de la inaugurarea liniei de cale ferate îngustă care lega Hunedoara de Ţinutul Pădurenilor. Povestea mocăniţei hunedorene are un final trist – în prezent, linia este dezafectată, iar mocăniţele care transportau călători şi mărfuri au ajuns o amintire.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri