Pacienţii cu suspiciuni de coronavirus pot fi triaţi în corturile amenajate la Spitalul din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele două corturi de triaj, amenajate la Spitalul Judeţean din Deva pentru urgenţe medicale, au devenit funcţionale.

De marţi, corturile de triaj amplasate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Deva sunt funcţionale. De asemenea, în scurt timp vor fi funcţionale şi corturile de triaj de la Ambulatoriul de specialitate, Centrul de Sănătate Mintală şi Baia Sărată, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Pacienţii care se vor adresa Spitalului Judeţean de urgenţă din Deva vor trece printr-un triaj care se va face, deocamdată, în două corturi dotate cu toate utilităţile necesare (electricitate, apă, canalizare). În primul cort, pacienţii vor completa un prim chestionar şi vor lua contact cu un asistent care va purta echipament de protecţie specific. Oamenii nu trebuie să intre în panică, procedura este una normală în astfel de cazuri, susţin reprezentanţii spitalului.

Pacienţii care nu provin din ţări care sunt înscrise în lista zonelor afectate (zone roşii sau galbene), respectiv nu au intrat în contact cu persoane depistate „pozitiv” cu virusul SAR-CoV-2 sau nu prezintă simptomatologie minimă de potenţial infectare cu SAR-CoV-2, vor fi direcţionaţi spre UPU şi secţiile spitalului pentru spitalizare de zi sau continuă.

„În cazul pacienţilor care sunt fie contacţi, fie din afara ţării sau din zonele cu risc vor completa chestionarul nr. 2 şi vor fi transferaţi în cortul nr. 2, spaţiu destinat izolării. Pacienţii suspecţi vor fi echipaţi cu măşti şi mănuşi. De aici, vor fi transferaţi în spaţiul de izolare din Unitatea de Primiri Urgenţe, urmând ca deciziile medicale în privinţa acestora să fie luate de medici, conducerea DSP şi conducerea SJU Deva”, a precizat dr. Claudiu Antal, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

În ceea ce priveşte corturile amplasate la Ambulatoriul de specialitate, Centrul de Sănătate Mintală şi Baia Sărată, pacienţii vor urma aceeaşi procedură cu menţiunea că, în cazul în care prezintă simptomatologii minime de infecţie sau suspiciune cu SAR-CoV-2, vor fi transferaţi în izolare la cortul nr. 2 de la UPU, ulterior în spaţiul de izolare din UPU după caz.

La spital, a fost suplimentat personalul de pază şi de ordine publică pentru a preveni riscurile sociale ce pot fi generate de posibile situaţii tensionate.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Un tânăr şi fiul său de patru ani au coronavirus. Se află în spital, dar susţine că nu apar în statisticile oficiale

Tânăra care „a întins“ coronavirusul în judeţul Hunedoara, reinternată în spital la o zi după externare. Ar trebui tratată acum la Neurologie, secţie pe care a închis-o

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Hunedoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite