FOTO Iarna încântătoare în Grădiştea Muncelului Cioclovina. Ce fac oamenii din ţinutul de poveste
0Scene încântătoare au fost surprinse în Fundătura Ponorului, locul pitoresc din Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.
Imagini de poveste din Fundătura Ponorului au fost publicate de administratorii paginii de Facebook „Romsilva - Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina”.
Scenele surprind activităţile tradiţionale din timpul iernii ale oamenilor care trăiesc în „fundătură”, locul pitoresc care atrage tot mai mulţi iubitori ai naturii. Un „convoi” de căruţe încărcate cu fân, însoţit de câinii de stână, a fost fotografiat traversând ţinutul ascuns din inima Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina.
Fundătura Ponorului se dezvăluie călătorilor la capătul unui drumeag care porneşte din satul Ponor – comuna Pui şi urcă mai multe dealuri, pe care se arată stinghere casele puţinilor localnici. Este un platou înconjurat de dealuri abrupte, şi traversat de un pârâu cristalin, care se ondulează printre locurile de păşunat, stânele, căpiţele, dealurile şi casele vechi din lemn ale celor câtorva localnici.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina a fost înfiinţat în 1979, iar din anul 2000 a fost declarat arie protejată de interes naţional. Este situat în Munţii Şureanu, cu subdiviziunile Munţii Orăştiei şi Munţii Sebeşului, fiind mărginit de depresiunile Haţegului şi Orăştiei. Turiştii pot ajunge pe traseele parcului din localităţile Costeşti, Măgureni, Boşorod, Pui, Ponor, Baru, Crivadia şi de pe văile Streiului şi Băniţei.


Fotografii: Romsilva - Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina / Facebook

Vă recomandăm să citiţi şi:
Traseele din Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina au fost marcate