Traseele din Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina au fost marcate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: PNGMC
FOTO: PNGMC

Două dintre cele mai populare trasee turistice din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, au fost marcate de salvamontişti şi voluntari.

Două dintre cele mai importante trasee turistice din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, au fost marcate de salvamontişti şi voluntari. „Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina împreună cu echipa Salvamont Hunedoara şi cu sprijinul voluntarilor de la Asociaţia Corporeanima şi Asociaţia Valea Dacilor, a participat la remarcarea traseelor turistice materializate cu triunghi roşu pe tronsonul Prihodişte - Grădiştea de Munte şi cu bandă albastră pe traseul spre Vf. Godeanu”, au informat reprezentanţii rezervaţiei.

Parcul Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina este întins pe mai mult de 38.000 de hectare, în Munţii Şureanu, iar între limitele ariei protejate trăiesc doar câteva mii de oameni. Parcul ocupă teritoriul administrativ al comunelor Pui, Orăştioara de Sus şi Boşorod, iar cele câteva sate de pe raza lui sunt risipite pe munte, ori înşirate pe văile unor pârâuri. Toate aşezările sunt înconjurate de pădurea care ocupă peste 70% din suprafaţa parcului natural.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol

Muntele vrăjit în imagini de poveste. Cele mai frumoase peisaje din Masivul Retezat înainte de sosirea iernii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite