Cei mai căutaţi spărgători de bancomate au fost daţi de gol de o bucată de brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi acuzaţi de numeroase furturi au fost demascaţi de resturile de mâncare şi băutură lăsate în urmă. Probele ADN i-au indicat pe Mircea Leonescu şi Attila Puşkaş ca autori ai mai multor spargeri în urma cărora au produs pagube de sute de mii de lei.

VIDEO Şapte bănci au cerut despăgubiri jefuitorilor de bancomate

FOTO Spărgători ingenioşi: au rămas peste noapte într-un magazin, pentru a fura bijuterii

Dotaţi cu cele mai sofisticate dispozitive de bruiaj pentru comunicaţiile prin satelit, înarmaţi cu răngi, cleşti şi flexuri, doi hoţi au produs până în toamna anului trecut pagube importante mai multor sucursale bancare din judeţul Hunedoara şi din ţară. Numai la Orăştie, în urmă cu un an, mureşenii Attila Puşcaş şi Mircea Leonescu au provocat un prejudiciu de 60.000 de lei, după ce au distrus un bancomat al Băncii Transilvania pe care încercaseră să îl jefuiască. Spărgătorii au fost arestaţi de magistraţii hunedoreni, iar potrivit dosarului de urmărire penală, pe baza probelor ADN pe care ei le-au lăsat de fiecare dată la faţa locului, procurorii au reuşit să dezlege misterul altor şase spargeri cu autor necunoscut.

Citeşte şi: Furt în patru secunde: un televizor lăsat în uşa unei case de amanet “a făcut cu ochiul” hoţilor

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

Pentru că unul din bancomatele prădate se afla într-o cofetărie din Neamţ, hoţii nu s-au sfiit să se autoservească de pe rafturile stabilimentului cu trei doze de Redbull. Au furat 50.000 de lei, dar au fost daţi de gol de cutiile de energizant din care au băut şi le-au aruncat apoi.
Alţi 97.000 de lei le sunt ceruţi celor doi spărgători de Raiffeissen Bank, după ce, în timp ce au furat 55.000 de lei dintr-un bancomat al sucursalei din Blaj, s-au răcorit cu un Prigat de căpşuni şi banane şi au lăsat petul ca probă. Hoţii au procedat la fel şi la spargerea unui bancomat aflat într-un magazin din Alba –Iulia, la care au ajuns după ce au spart un perete. O bucată de brânză din care s-au ghiftuit în timpul furtului a putut fi folosită ca probă împotriva lor, în urma expertizei criminalistice.

Hoţii din Deva, mai norocoşi

Dosarul celor doi mureşeni, finalizat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar Attila Puşkaş şi Mircea Leonescu sunt judecaţi în stare de arest pentru furt calificat, dar şi pentru încercarea de a mitui un agent de poliţie cu 1.000 de euro. Un alt dosar privind comiterea unei spargeri de bancomat la CEC Bank Deva, în urma căreia hoţii au încasat cu 300.000 de lei, îşi aşteaptă din toamna anului 2008 rezolvarea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite