Castelul Corvinilor a fost vizitat de 140.000 de turişti în primele şase luni
0
Primele şase luni ale anului 2017 au adus la Castelul Corvinilor aproape 140.000 de turişti, plătitori de bilete, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara.
Un raport al Primăriei Hunedoara arată că în primele şase luni ale anului 2016, 139 750 de turişti au plătit bilete de intrare. Lunile iulie şi august sunt însă cele mai aglomerate din an în privinţa turismului, potrivit reprezentanţilor Castelului Corvinilor.
În 2016, monumentul istoric a fost vizitat de 287.000 de turişti. Preţul unui bilet de intrare în lunile de vară ajunge până la 30 de lei.
Castelul Corvinilor datează din secolul al XV-lea şi a aparţinut familiei Huniazilor, una dintre cele mai bogate din Europa acelor vremuri.
A fost stăpânit apoi de familiile unor principi şi nobili transilvăneni, patru ca în secolul al XVIII-lea să intre în patrimoniul statului austro-ungar, iar ulterior, în secolul XX, al statului român. Este, în prezent, unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din Transilvania.
Vă recomandă să citiţi şi:
Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.
Osemintele unui copil, descoperite de arheologi în situl unei necropole dacice din grădina Castelului Corvinilor, au fost expuse în premieră. Scheletul pruncului reprezintă una dintre atracţiile expoziţiei inaugurate la Hunedoara, alături de rămăşiţele unui războinic dac, îngropate într-o urnă funerară, alături de armura şi arma sa.
Elisabeta Szilagyi, soţia lui Ioan de Hunedoara şi mama regelui Matia Corvin, a jucat un rol importat în istoria poporului român, chiar dacă povestea „reginei din Hunedoara“ este presărată de controverse.
Un număr impresionant de legende circulă despre Castelul Corvinilor din Hunedoara, însă multe dintre ele sunt ştiute de foarte puţini dintre vizitatorii monumentului. Una dintre ele, documentată de arheologi, este cea a criptei în care, cel mai probabil, urma să fie înmormântat Ioan de Hunedoara. Încăperea se află sub capela castelui.
Castelul Corvinilor a fost nominalizat printre destinaţiile turistice de excelenţă din întreaga lume, potrivit site-ului tripadvisor.com, care a evaluat recenziile trimise de străinii care au vizitat monumentul. Turiştii au fost fascinaţi de castel, însă cei mai mulţi nu îi cunosc tainele înfiorătoare.