Aqualand Deva concurează la distracţii cu bazinul de înot din Hunedoara VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aqualand Deva. FOTO D.G. ADEVĂRUL.
Aqualand Deva. FOTO D.G. ADEVĂRUL.

Singurul parc acvatic din judeţul Hunedoara, Aqualand Deva, a fost inaugurat în luna decembrie a anului 2010. La acea vreme, parcul acvatic construit la poalele cetăţii, în zona stadionului din Deva, era al doilea ca mărime din ţară.

Aqualand Deva dispune de 600 de metri pătraţi de luciu de apă într-o clădire ce se întinde pe o suprafaţă de 4.200 de metri pătraţi. Complexul are cinci bazine de înot cu diferite dimensiuni, iar unul dintre ele este dotat cu o instalaţie de generat valuri.

Complexul mai este dotat cu tobogane, jacuzzi, o sala de forţă,  saune, săli de masaj şi de relaxare şi un restaurant. Capacitatea Aqualand este de 500 de persoane simultan.
Construirea parcului acvatic din Deva a început în luna iunie 2006, iar costul total al acestei investiţii a fost de 42 de milioane de lei, adică circa 10 milioane de euro. Investiţia a fost finanţată de administraţia locală şi a stârnit controverse, din cauza costurilor mari de execuţie.

Pentru trei ore petrecute la Aqualand, vizitatorii trebuie să plătească o taxă de 25 de lei, pentru adulţi, şi 20 de lei pentru copii. Preţul unei zile întregi de relaxare în bazin ele parcului acvatic începe de la 45 de lei. 

aqualand


Pe lângă Aqualand, devenii mai pot face baie şi în ştrandul municipal. Ştrandul este situat în zona centurii municipiului Deva. A fost construit în anii 1970 şi este dotat cu trei bazine, dar şi cu un teren de plajă şi cu câte două terenuri de tenis şi de fotbal. Reprezentanţii Primăriei Deva susţin că ştrandul municipal va fi redeschis în luna iunie, iar turiştii vor plăti o taxă de intrare de 10 lei.

Bazinul de înot, atracţia acvatică a hunedorenilor
În Hunedoara, cel mai popular loc de relaxare a rămas bazinul de înot din localitate. Bazinul construit înainte de anul 1990 este dotat cu două piscine dintre care una este pentru copii. Preţul de intrare în complex este de 16 lei, pentru trei ore, iar elevii, studenţii, pensionarii, şomerii şi alte categorii defavorizate beneficiază de reduceri.

Bazinul este dotat cu saună şi cu o sală de forţă. În afara municipiului Hunedoara, cel mai atractiv loc de agrement este Lacul Cinciş, situat la 12 kilometri de oraş. Pe malurile lacului au fost construite în ultimii ani mai multe campinguri, dotate cu piscine, iar preţurile de intrare pornesc de la 10 lei.

Vă recomandăm şi:

Povestea incredibilă a austriacului târât trei ani prin instanţe: Georg Hocevar a fost achitat în dosarul mocăniţelor

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor

FOTO Amintiri din „cetatea oţelului”: povestea celor mai interesanţi ani din istoria combinatului de la Hunedoara

FOTO-VIDEO Frânturi din istoria zbuciumată a celui mai mare combinat siderurgic din Transilvania

Hunedoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite