Val de infectări cu noul coronavirus în judeţul Galaţi. 35 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

888 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 în judeţul Galaţi de la izbucnirea pandemiei, iar 89 de persoane au decedat.

După o perioadă în care numărul de infectări cu noul coronavirus părea că se stabilizase la 3-4 persoane pe zi, pe 30 iunie s-a consemnat un adevărat val de infectări în judeţul Galaţi.

Conform informaţiilor transmise de Prefectura Galaţi, 888 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 pe 30 iunie, cu 35 mai multe decât pe 29 iunie. 89 de persoane au decedat în urma contractării virusului, majoritatea fiind rezidenţi ai căminelor de bătrâni ”Sf.Ilie” şi ”Sf. Spiridon” din Galaţi, iar 565 de persoane s-au vindecat şi au fost externate.

25 de persoane sunt plasate în prezent în carantină, iar 1.662 de persoane se află în izolare la domiciliu. Au fost efectuate 9.493 de teste.

Un număr extrem de mare de infectări s-a înregistrat şi la Şantierul Naval Damen Galaţi, fiind vorba de  41 de confirmări de infectare cu COVID-19 începând de pe 22 iunie. 35 de angajaţi lucrează la Damen, 6 sunt angajaţi ai subcontractorilor, iar trei persoane au fost declarate vindecate.

Reprezentanţii companiei au precizat că au identificat contacţii acestor persoane, care au fost plasaţi deja în autoizolare, fiind dezinfectate spaţiile/facilităţile în care aceştia şi-au desfăşurat recent activitatea.

Pe fondul creşterii alarmante a infectărilor cu noul coronavirus în rândul angajaţilor Damen Galaţi, administraţia a adoptat o serie de noi măsuri stricte pentru a combate răspândirea noului coronavirus:

- începând cu data de 25 iunie 2020, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în incinta şantierului nu doar în spaţiile deschise şi în cursele convenţie, ci şi în spaţiile închise;

- s-a început testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate;- începând cu săptămâna 27, s-a introdus lucrul în două schimburi;

- începând cu săptămâna 27, s-a introdus măsura termoscanării la punctele de acces în şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevăzute cu camere de termoscanare asigurând fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic.

 „Suntem convinşi că aceste măsuri vor conduce la creşterea gradului de responsabilitate a tuturor angajaţilor şi colaboratorilor noştri, contribuind ferm la menţinerea unui climat de siguranţă şi sănătate adecvat continuării activităţii companiei'', au precizat reprezentanţii Damen Galaţi. 

 În total, 44 de persoane care lucrează la Şantierul Naval Damen Galaţi au contractat noul coronavirus de la începutul pandemiei, una dintre acestea pierzându-şi viaţa.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite