Un şofer beat i-a ameninţat cu moartea pe poliţiştii care i-au dus naşul la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Nu s-a potolit nici după ce a fost încătuşat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 37 de ani a fost reţinut de poliţişti, fiind cercetat pentru ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, după ce s-a urcat băut la volan şi a urmărit autospeciala Poliţiei, unde se afla naşul său. La rândul său, cel de-al doilea şofer a fost urmărit de poliţişti pentru că a refuzat să oprească la semnalele acestora.

Pe 27 august, în jurul orei 21.20, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Măstăcani, poliţiştii din cadrul secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au oprit în trafic, folosind semnalele regulamentare, un autoturism care circula pe D.J. 255.

Observând aceste semnale, bărbatul aflat la volanul autoturismului a demarat în marşarier, mergând aproximativ 50 de metri, după care a întors şi a pornit în direcţia localităţii Fârţăneşti. Poliţiştii au plecat în urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei şi, după aproximativ un kilometru, conducătorul auto a oprit maşina în interiorul localităţii Chiraftei.

”Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că bărbatul de 29 ani, din municipiul Galaţi are permisul de conducere suspendat. Mai mult, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Târgu Bujor, în vederea prelevării de mostre biologice şi stabilirea alcoolemiei, poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În jurul orei 22.00, după prelevarea mostrelor biologice, la spital a ajuns, conducând un autoturism, un bărbat de 37 ani, din localitatea Târgu Bujor, care a declarat că este finul şoferului oprit în trafic şi care a început să îi adreseze poliţistului ce-l însoţea rugăminţi şi promisiuni pentru rezolvarea incidentului produs.

”Întrucât a fost refuzat categoric, bărbatul s-a urcat la volanul autoturismului cu care venise şi a demarat în viteză, urmărind autospeciala Poliţiei în care se afla naşul său, până la sediul poliţiei oraşului Târgu Bujor.  Odată ajuns aici, a adresat injurii şi ameninţări aceluiaşi poliţist, continuând să folosească un  limbaj violent chiar şi după ce a fost încătuşat şi condus în incinta Poliţiei”, susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a relevat o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar mai departe, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. Oamenii legii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu privire la cele întâmplate,  pe numele bărbatului recalcitrant fiind deschis un dosar penal pentru ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite