Povestea Mădălinei Căuş - eleva de la Arte care cântă la nunţi pentru a-şi ajuta tatăl cardiac şi cu hernie de disc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina s+a obişnuit deja cu scenele din marile restaurante din Galaţi. Foto: Arhiva personală
Mădălina s+a obişnuit deja cu scenele din marile restaurante din Galaţi. Foto: Arhiva personală

Mădălina nu a împlinit încă 18 ani, este în ultimul an de liceu şi este o artistă desăvârşită. Adolescenta este capul familiei, după ce ea şi tatăl ei au fost părăsiţi de mamă. Între timp, tatăl ei s-a îmbolnăvit şi se deplasează din ce în ce mai greu, aşa că tânăra este nevoită să cânte prin restaurante sau pe la diverse evenimente (chiar şi pe la nunţi) ca să facă bani.

Mădălina are aproape 18 ani şi este în ultimul an la Liceul de Arte din Galaţi. A participat la numeroase concursuri şi festivaluri, locale sau chiar naţionale, de unde s-a întors aproape de fiecare dată cu premii. 

"Primii doi ani i-am făcut la o şcoală generală de cartier. În clasa a treia, tata m-a transferat la Liceul de arte, pentru că şi-a dat seama că am înclinaţii artistice spre muzică. Am facut pian principal, am trecut apoi la balet, am făcut şi flaut secundar. În tot acest timp, am fost atrasă de muzica vocală. Acum visul mi s-a împlinit: fac canto principal cu doamna profesoară Koler Rodica", povesteşte adolescenta.

A trecut însă şi prin momente grele. De câţiva ani, mama ei a plecat, lăsând-o singură cu tatăl ei. Şi parcă necazul n-ar fi fost suficient, tatăl Mădălinei s-a îmbolnăvit de cardiopatie şi de hernie de disc. A fost nevoit să renunţe la jobul din construcţii şi venitul familiei s-a subţiat considerabil. În aceste condiţii, Mădălina a fost nevoită să găsească soluţii pentru a face rost de bani. S-a apucat să cânte pe la diverse evenimente, chiar şi la nunţi, de unde a început să câştige bani.

"Nu cânt în cluburi, ci doar la evenimente. Colaborez cu diferite formaţii pentru nunţi, pentru a putea să ne întreţinem. Îmi este greu să mă descurc, însă îmi prind bine sfaturile lui tata şi asta mă ajută să ştiu ce am de făcut. Nu am libertate ca ceilalţi colegi ai mei, însă fac în aşa fel, ca o dată pe săptămână să pot petrece câteva ore cu prietenii mei", spune Mădălina.

madalina caus

Profesorii de la Liceul de Arte o tratează cu admiraţie. "Am nişte profesori extraordinari, pe care îi respect. Cu colegii mei mă împac bine şi sunt tratată ca orice alt coleg. Nu cred că ei îşi dau seama ce înseamnă să ai probleme de familie, aşa cum am eu", ne mai spune tânăra artistă. Îşi doreşte cu ardoare să pună ceva bani deoparte pentru a se putea pregăti de facultate.

"Atunci când cânt, mă simt extraordinar de bine şi îmi place să fiu în atenţia oamenilor, care mă apreciază şi mă felicită pentru ceea ce fac. Într-adevăr, locaţia nu este aceea pe care mi-o doresc, e greu să cânţi într-un restaurant, dar nu am de ales, am nevoie de orice sursă de venit pentru a putea reuşi să mă întreţin şi să am grijă de tata", a adăugat Mădălina Căuş.

În toată această poveste tristă, Mădălina mai are şi puterea să zâmbească: tatăl ei, care nu are ureche muzicală, cântă adesea prin casă sau "încearcă" să cânte ariile din operele pe care ea le interpretez de obicei.

"Eu nu mă pot abţine şi râd de îmi dau lacrimile, este ceva asemănător cu povestea «muzicanţilor din Bremen».Tată mă întreabă de ce râd, iar eu îi răspund că mă bucur să aud cât de bine interpretează", ne spune Mădălina.

Singura şi principala ei pasiune rămâne muzica. În viitorul apropiat îşi doreşte să ajungă  la Conservatorul din Bucureşti, secţia canto clasic, lucru care ar propulsa-o pe mari scene ale lumii.

      

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite