Oana Năstăsache - îşi hrăneşte plăcerile pictând!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Năstăsache
Oana Năstăsache

Are în vitrină o grămadă de trofee, dar abia de acum se desăvârşeşte ca artist. Oana îşi doreşte ca pe viitor să lucreze cât mai mult, să călătorească pentru a-şi cultiva noutatea stilului şi a se desăvârşi ca artist.

De mică, Oana Năstăsache a fost captivată de desen şi pictură. Observandu-i înclinaţia artistică, părinţii săi au înscris-o la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin".

Mai puţin în gimnaziu şi mai mult în viaţa de licean, Oana a participat la concursuri de artă plastică la care a obţinut premii importante, iar interesul celor din jur asupra lucrărilor ei a crescut de la an, la an.

Oana nu poate să uite cele trei premii întâi pe care le-a câştigat trei ani la rând, la concursul naţional şi internaţional "Camil Ressu", dar şi cele două premii trei precum şi premiul de excelenţă, obţinute la aceeaşi competiţie.

În anul 2008, Oana a participat împreună cu alţi colegi la o tabără de creaţie desfăşurată într-o staţiune de la care s-a întors cu medalia de argint.

Anul trecut a avut deosebita plăcere să participe la o primă expoziţie de grup, alături de alţi patru colegi, iar în decembrie 2009, şi-a deschis la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi prima expoziţie personală, în colaborare cu televiziunea Prima TV.

"Toate acestea au putut fi posibile datorită profesorilor de specialitate şi doamnei Gabriela Georgescu, profesor artă de monumentală şi pictură, care a avut un rol deosebit în evoluţia mea", spune emoţionată artista.

Cât priveşte compoziţiile, Oanei îi place să spună că a abordat mai multe genuri, însă cel mai des întâlnit în lucrările mele este impresionismul.
"Aflându-mă pe o scară incipientă a evoluţiei, voi aborda genuri cât mai variate urmând ca într-un final să optez pentru unul singur", ne-a explicat Oana.

Tânăra artistă mai crede că arta nu e doar o realizare sau o definire a frumosului şi bunului gust, ci este pur şi simplu partea care răspunde şi pune la îndoială în acelaşi timp anumite lucruri ce ţin de sublim.

"Aceasta poate idealiza, încânta prin farmec şi eleganţă sau prin forţă şi gravitate. Omul, întotdeauna pe parcursul vieţii va savura arta născându-se practic cu acest simţ al frumosului. E ca şi cum nu poţi face abstracţie de suflet, e ceva ce mereu se afla acolo şi cere atenţie", spune tânăra pictoriţă.

Oana îşi doreşte ca pe viitor să lucreze cât mai mult, să călătorească pentru a-şi cultiva noutatea stilului şi a se desăvârşi ca artist. Speră ca toate acestea să fie posibile şi graţie studiilor pe care intenţionează să şi le desăvârşească la Facultatea de Artă şi Design de la Cluj.

Profil:

Născută: 29.06.1991, Galaţi
Studii: Studentă anul I la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca
Familie: necăsătorită

Întrebări şi răspunsuri:

1.Poate fi arta profitabilă?

Contează foarte mult în ce circumstanţe te afli şi evoluezi. Dacă munca ta este susţinută în primul rând de ţine şi nu este un fals, atunci ai toate şansele să trăieşti foarte bine din artă. Omul va căuta întotdeauna opere de artă.

2. Există o scară de valori şi în artă?

Datorită substraturilor filozofice ale artiştilor, prezente în lucrările lor, avem de-a face cu o tot mai sofisticată şi greu de digerat "scară de valori" a conştiinţei umane. Chiar dacă aparent arta contemporană tinde spre simplitate, poate fi şi aceasta o latură din totul unei forme greu de observat.

Ce-i place?

Îmi place să-mi petrec timpul cu cei apropiaţi, să lucrez pentru că asta îmi aduce satisfacţie şi mă motivează. Aş fi fericită dacă aş vedea că oamenii se respectă între ei, şi-şi respectă munca reciproc astfel încât lucrurile să evolueze plăcut pentru toţi.

Ce nu-i place?

Nu-mi place să văd în jurul meu oameni care nu-şi pot permite să-şi dezvolte eventualele înclinaţii, dar cel mai mult îmi displace atunci când aceştia nu sunt lăsaţi să se exprime.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite