Microbuz „blindat” cu ţigări de contrabandă, depistat în Vama Oancea. Şoferul nu este la prima ispravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pereţii microbuzului au fost pur şi simplu căptuşiţi cu ţigări FOTO Poliţia de Frontieră
Pereţii microbuzului au fost pur şi simplu căptuşiţi cu ţigări FOTO Poliţia de Frontieră

Marfa a fost confiscată, iar cel aflat la volan a primit o amendă de 10.000 de lei, deşi nu este prima dată când este prins cu marfă de contrabandă. Norocul lui este că valoare mărfii găsite nu depăşeşte pragul necesar pentru întocmirea de dosar penal.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea (judeţul Galaţi), împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit zilele trecute un microbuz care era, pur şi simplu, blindat cu ţigări de contrabandă.

Descoperirea a fost făcută în ziua de 20 iunie 2019, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, acolo unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Robert O., în vârstă de 39 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc (dar şi a faptului că şoferul mai fusese surprins în trecut cu marfă de contrabandă dosită în maşină), s-a solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unei verificări amănunţite asupra vehiculului, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse, în pereţii laterali ai microbuzului, 1.033 de pachete de ţigări din diverse mărci.

Ţigările erau cu timbru de acciză aplicat de autorităţile din Republica Moldova, iar potrivit legii puteau fi introduse în România doar pe bază de factură de import, cu plata taxelor aferente.

A fost luată măsura sechestrării ţigărilor în vederea confiscării, precum şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu o amendă în valoare de 10.000 de lei. Deşi este recidivist în materie de contrabandă, conducătorul auto a scăpat de dosarul penal deoarece valoarea mărfii nu a depăşit pragul prevăzut de lege.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite