Mediciniştii gălăţeni au luat rezidenţiatul cu punctaj mare. Aproape jumătate dintre ei vor pleca însă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

84% dintre cei peste 60 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din Galaţi care au dat rezidenţiatul în acest an au reuşit să obţină punctaj de trecere. Examenul l-au susţinut la toate centrele de medicină din ţară iar cel mai mare punctaj a fost atins la Iaşi. Din păcate, aproape jumătate dintre absolvenţi vor ajunge să profeseze în spitale din Franţa şi Germania.

La examenul de rezidenţiat, absolvenţii de medicină trebuie să obţină un punctaj de minim 570 şi un maximum de 913. Studenţii gălăţeni au susţinut examenul la centrele din Bucureşti, Tg. Mureş, Iaşi şi Cluj. 

Cel mai mare punctaj, de 896, a fost obţinut la Iaşi de o studentă din Republica Moldova care a studiat la Facultatea de Medicină din Galaţi. Potrivit lui Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină “cei care au obţinut cele mai bune rezultate rămân în ţară. Totuşi, poporul ăsta are nevoie de sănătate. Şi faptul că dintre absolventele noastre cu cele mai bune rezultate rămân în ţară, nu ştiu pentru cât timp, înseamnă că vom avea şi specialişti de bună calitate”.

În ceea ce priveşte specialităţile preferate, tinerii au ales cel mai mult cardiologia, imagistica, anatomia patologică, medicina legală şi obstetrică - ginecologie. “Avem şase promoţii la medicină. La început au plecat un sfert, după aia o treime, acum a plecat o jumătate. E alarmant, ne-a declarat Aurel Nechita, decanul instituţiei de învământ.” În prezent, la Facultatea de Medicină din Galaţi învaţă aproximativ 2000 de studenţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite