LA LOC COMANDA: S-au reînfiinţat posturile de poliţie din comunele gălăţene Află unde îşi vor relua activitatea şefii de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Începând de sâmbătă 1 septembrie, pe teritoriul judeţului Galaţi, vor funcţiona 61 de posturi comunale de poliţie aflate în subordonarea operativă a şapte secţii rurale de poliţie.

„Acest mod de organizare reprezintă rezultatul punerii în aplicare a prevederilor Concepţiei de eficientizare a activităţii structurilor de ordine publică din mediul rural, realizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Obiectivele acesteia sunt: îmbunătăţirea procesului de relaţionare dintre poliţişti şi membrii comunităţilor rurale, adaptarea unui program de lucru flexibil la necesităţile operative din zona de competenţă, reducerea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate, precum şi reducerea cheltuielilor aferente desfăşurării activităţilor curente", ne-a declarat comisar Dănuţ Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţelui Galaţi.

Posturile comunale, subordonate secţiilor rurale

Conform noului sistem de organizare, fiecare din cele şapte secţii rurale de poliţie coordoneză activitatea mai multor posturi comunale de poliţie grupate în funcţie de situaţia operativă şi de întinderea şi configuraţia teritoriului arondat.

Secţiile rurale de poliţie se subordonează poliţiilor municipale sau după caz, celor orăşeneşti.

„Programul de lucru al poliţiştilor din cadrul structurilor de poliţie din mediul rural (secţie/post) se stabileşte conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să se asigure intervenţia la evenimente în orice moment, soluţionarea cu celeritate a dosarelor penale şi o bună relaţionare cu membrii comunităţii", a mai afirmat şeful IPJ Galaţi.

Mai trebuie menţionat că a fost reînfiinţată funcţia de şef de post şi că numărul poliţiştilor de la posturile comunale de poliţie va fi cuprins între doi şi opt (la care se adaugă şeful de post), fiind stabilit în funcţie de situaţia operativă, întinderea şi configuraţia zonei arondate.

Locuri de muncă pentru toţi agenţii-absolvenţi

De la 1 septembrie,la nivel naţional, vor funcţiona în mediul rural 2.748 de posturi de Poliţie, la care vor lucra, în ture, câte patru-cinci poliţişti, sub coordonarea unui şef de post numit în funcţie prin concurs, a precizat chestorul principal Petre Tobă, şeful Poliţiei Române.

Pentru suplimentarea numărului de poliţişti din comune, ultima promoţie de agenţi a fost încadrată aproape în întregime în Poliţia Rurală.

Câte şase maşini pentru fiecare secţie

Conform „Concepţiei de eficientizare a activităţii structurilor de ordine publică din mediul rural", fiecare secţie rurală de poliţie are în dotare şase autovehicule, dintre care două sunt destinate activităţii structurii de investigare a criminalităţii şi patru pentru activitatea de siguranţă publică şi patrulare. Norma de carburant pentru fiecare autoturism este de 100 de litri pe lună.

Reorganizarea anterioară a avantajat infractorii

Infracţionalitatea a crescut după ce, anul trecut, Poliţia Rurală a fost reorganizată, iar posturile comunale au devenit practic inexistente, cu un singur lucrător rămas, şi acela cu program în intervalul orar 8.00 - 16.00.

În atare situaţie, potrivit unei situaţii prezentate de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, de la reorganizarea poliţiei rurale şi până în prezent, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu 6%.


Vă prezentăm „noua" structură organizatorică a poliţiei rurale, în judeţul Galaţi:


POLIŢIA MUNICIPIULUI GALAŢI - 3 secţii de poliţie

a) SECŢIA 1 POLIŢIE RURALĂ GALAŢI, cu sediul în Galaţi, str. Brăilei nr. 200, telefon 0236/407.000 int. 20270, dispecerat Poliţia Municipiului Galaţi 0236/412222 sau 0236/407.000 interior 20289, care va cuprinde posturile de poliţie din comunele Braniştea, Şendreni, Vînători, Tuluceşti, Frumuşiţa şi Scânteieşti.

b) SECŢIA 2 POLIŢIE RURALĂ SMÎRDAN, cu sediul în com. Smîrdan, telefon 0236/830073 care va cuprinde posturile de poliţie din comunele Smîrdan, Schela, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Suhurlui şi Rediu.

c) SECŢIA 3 POLIŢIE RURALĂ LIEŞTI, cu sediul în com. Lieşti, telefon 0236/821.002 care va cuprinde posturile de poliţie din comunele Lieşti, Independenţa, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Nămoloasa, Iveşti, Umbrăreşti, Barcea, Griviţa şi Cosachi Negri.

POLIŢIA MUNICIPIULUI TECUCI- 2 secţii de poliţie

a) SECŢIA 6 POLIŢIE RURALĂ TECUCI, cu sediul în municipiul Tecuci, telefon 0236/820055 sau 0236/820054, care va cuprinde posturile de poliţie din comunele Drăgăneşti, Movileni, Cosmeşti, Nicoreşti, Buciumeni, Poiana, Brăhăşeşti, Ţepu, Gohor, Munteni, Priponeşti, Ghidigeni şi Negrileşti.

b) SECŢIA 7 POLIŢIE RURALĂ MATCA, cu sediul în com. Matca, telefon 0236/860001, căreia i se vor subordona posturile de poliţie din comunele Matca, Corod, Cerţeşti, Valea Mărului şi Cudalbi

POLIŢIA ORAŞULUI TÂRGU BUJOR- 2 secţii de poliţie

a) SECŢIA 4 POLIŢIE RURALĂ TG. BUJOR, cu sediul în Tg. Bujor, telefon 0236/340.560 sau 0236/340.517, care va cuprinde posturile de poliţie din comunele Băneasa, Suceveni, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Fîrţăneşti, Cuca, Băleni, Corni, Smulţi şi Vîrlezi.

b) SECŢIA 5 POLIŢIE RURALĂ RĂDEŞTI, cu sediul în com. Rădeşti, telefon 0236/333.403, care va cuprinde posturile de poliţie din comunele Rădeşti, Drăguşeni, Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Jorăşti, Bereşti - Meria şi Cavadineşti.

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite