Inundaţiile dau noi bătăi de cap celor din Şantierul Naval Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată, Şantierul nu se plânge că a suferit pierderi. Foto: Adevărul
Deocamdată, Şantierul nu se plânge că a suferit pierderi. Foto: Adevărul

Cum apa a ajuns în unele zone de producţie, trecând de digul de apărare, muncitorii nu mai pot lucra sub nave, ei fiind redirecţionaţi către alte spaţii de lucru.

Dunărea a ajuns joi la 606 centimetri, cu şase centimetri peste cota de inundaţii, iar conducerea Şantierului Naval Damen a început să se îngrijoreze.  „Nu este afectată producţia, dar muncitorii noştri ajung foarte greu la navele aflate în lucru. Deja, muncitorii nu mai pot lucra pe sub nave. Ei sunt direcţionaţi către alte activităţi din interiorul acestora”, spune purtătorul de cuvânt al Şantierului, Corina Pârvu.

În şantier au fost constituite echipe care să scoată apa care a trecut deja de digul de apărare. În mai multe secţii, muncitorii ajung la serviciu pe pasarele construite din paleţi de lemn. Mai multe zone de protecţie a cailor de acces către navele în construcţie riscă să cedeze. Dunărea va mai creşte, întrucât maximul viiturii, care ar fi trebuit să ajungă miercuri la Galaţi, a fost întârziat puţin de inundaţiile din zona Hârşova.

Dig din saci cu nisip

Navele ancorate în zona şantierului sunt monitorizate în permanenţă, pentru că dacă nu sunt legate corespunzător riscă să ajungă pe mal. Chiar dacă până acum nu a fost nevoie decât de un dig de 40 metri lungime, construit din saci cu nisip, muncitorii stau pregătiţi pentru a-l prelungi în orice moment.  Vârful viiturii este anunţat oficial vineri, însă nu este exclus că termenul să fie prelungit. Conducerea Şantierului Naval Damen îşi face griji şi pentru perioada de după viitură. „Este posibil ca apele să se retragă greu. Abia din acel moment putem vorbi despre probleme serioase”, a mai spus Corina Pârvu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite