Galați / Portret: Mirela Arsene iubeşte poezia pentru sinceritatea versului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţeanca se pregăteşte să-şi publice primul volum de versuri, în cursul acestui an

Pentru Mirela Arsene poezia este chiar transpunerea vieţii, cu toate cele bune şi cu toate cele rele. Aşa cum literatura unui popor e oglinda respectivului neam, aşa şi poezia este chiar reflexia vieţii. "Ne naştem din poezie, trăim literar...murim singuri...", ne explică interlocutoarea noastră definiţia sa personală dată artei versului.

Temele şcolare erau numai poezii
Gălăţeanca a păşit pe drumul poeziei încă de pe băncile şcolii. "Imi amintesc că în clasele primare când ma întrebau părinţii ce teme am, spuneam că ne-a dat doamna învăţătoare de compus o poezie. Încă de mic copil am fost atrasă de poezie", mărturiseşte scriitoarea amatoare. Odată cu maturitatea, dragostea pentru poezie a devenit şi mai puternică.


Aşa se face că Mirela Arsene este pe cale să-şi finalizeze pentru tipar primul volum de poezie.
"Scriu poezii şi nu numai. Îmi place să scriu orice. Sigur, eu cred că poezia este regina artei scrisului, însă acum lucrez la o carte şi sper să o pot publica nu peste multă vreme", ne explică gălăţeanca.


După ce o lungă perioadă a locuit în străinătate, artista a ajuns în ultimii doi ani să facă naveta între Germania şi Galaţi. Chiar şi atunci când călătoreşte, Mirela scrie.

De la Eminescu la Păunescu
Dintre poeţii români, favoritul său este "Luceafărul poeziei româneşti", aşa cum l-a numit criticul George Călinescu pe marele poet Mihai Eminescu. Pe Adrian Păunescu îl consideră un adevărat „ lider" al versului românesc, care a reuşit să creeze o adevărată modă în poezia din ultimii 40 de ani.


"Mă regăsesc în Eminescu, în suferinţa mută înecată în sangele care clocoteşte de pasiune şi de iubire neîmpărtăşită. Totodată văd în Păunescu un drum spre înalt, un îndemn la viaţă ...acea viaţă de care mulţi au uitat că mai există", ne declară Mirela Arsene.


Gălăţeanca este de părere că poporul este reprezentat şi prin propria creaţie literară. "Literatura română este vocea poporului nostru, este oda adusă vieţii, este picătura de rouă ce vindecă ochii bolnavi , este firmitura de pâine ce hrăneşte naţiunea, este identitatea noastră", este de părere scriitoarea.

Arta versului este definită de Mirela Arsene ca şi o alternativă a unor oameni de a se exprima în societate.
"Poezia poate reda mai uşor trăirile unui om. Uneori ne este greu să ne exteriorizăm şi atunci din suferinţă creem veşnicia unui vers...", este de părere artista.

De ce aţi plecat din România?
Am plecat din ţară din disperare aşa cum mulţi o fac, însă mi-am dat seama că nu printre străini îmi voi regăsi liniştea, şi ca să citez pe un iubitor al Cenaclului Flacăra ...Dacă nu eram român(că) fugeam în România .


Cum se vede ţara din străinătate?

Depre România nu sunt multe de spus, ci de făcut... În primul rând trebuie reeducată populaţia.. Am fost minţiţi prea mult timp şi cred că e timpul să luam atitudine, să ne aducem aminte cine suntem cu adevărat, iar tinerii care sunt viitorul ţării să constientizeze că de ei depinde totul...noi cei "mari"suntem doar scut, ei sunt adevarată armă pentru România !


Ce-i place?
Mi-ar place să cânt la chitara..şi sper ca în curând chiar să încep lecţiile. Niciodată nu e prea târziu să faci ceva. Important este să te simţi bine în pielea ta indiferent de vârstă şi de situaţie.


Ce nu-i place?
Minciuna, infidelitatea, ipocrizia... . Mai sunt câteva, dar acestea sunt cele mai importante, de acestea ne lovim cu toţii zilnic.


Profil.

Născută: 28 ianuarie 1976, Galaţi
Studii. Liceul MAIA din Galaţi
Familie. Divorţată, un copil

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite