Facultatea de Istorie din Galaţi lansează o nouă specializare pentru cei care visează să devină eurofuncţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specializarea se adresează în special celor care vor să devină eurofuncţioonari
Specializarea se adresează în special celor care vor să devină eurofuncţioonari

Specializarea se numeşte Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi se va face în colaborare cu profesori de la S.N.S.P.A. Bucureşti.

Începând cu anul universitar 2015-2016, în cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a înfiinţat o nouă  specializare: Relaţii internaţionale şi studii europene.

„Este o specializare nouă, cerută de tineri, de doi ani ea funcţionează cu brio la extensia din Cahul a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Consider că reprezintă o istorie aplicată, este un domeniu extrem de interesant şi actual.  Această specializare le poate explica tinerilor ce se întâmplă cu lumea contemporană, ce prefaceri radicale au loc”, a declarat conf. univ. dr. Ivan Ivlampie, decanul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Obiectivele specializării constau în formarea unor buni cunoscători din perspectivă multidisciplinară – istorică, sociologică, de filosofie politică, de politică, economie şi chiar cunoscători de adminsitraţie europeană, după cum a detaliat  Directorul Departamentului Istorie, Filosofie şi Sociologie, conf. univ. dr. Arthur Tuluş. „Licenţiaţii acestei specializări vor urma două limbi străine, obligatoriu engleză şi, la alegere, franceză sau germană,  ceea ce le va permite să candideze pentru un post de eurofuncţionar. Vor face, de asemenea, cursuri de managementul proiectelor europene, pot deveni consilieri sau experţi în cadrul unor ONG-uri, ataşaţi, secretari sau consilieri diplomatici, specialişti în comunicare şi relaţii publice internaţionale, cercetători ştiinţifici, analişti, documentarişti în sistemul mass-media. 

Oportunităţile de angajare sunt destul de mari, iar competenţele pe care noi încercăm să le formăm sunt la fel de importante, fiindcă vor fi studiate discipline legate de istoria recentă, de ştiinţe politice, politologie, diplomaţie, drept european, economie politică internaţională, informatică aplicată – web design”.

Pentru sesiunea de admitere din iulie 2015 sunt scoase la concurs, la această nouă specializare, 20 de locuri la buget şi 30 de locuri la taxă. Vă reamintim că admiterea se face pe bază de test grilă, cu 30 de întrebări din Istoria românilor. Media de admitere se calculează astfel: 50% media la bacalaureat şi 50% nota la testul grilă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite