Video „Ce imagine! Privesc și plâng”. Copiii au venit să curețe nămolul din școala în care învață, grav afectată de inundații FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți copii au venit să curețe școala în care învață. Este vorba de unitatea de învățământ din Cudalbi (Galați) grav afectată de viituri. Până să fie distusă de inundații, era o școală model, fiind modernizată cu fonduri UE.

Cosmin a venit să curețe școala în care învață FOTO: Anca Dediu
Cosmin a venit să curețe școala în care învață FOTO: Anca Dediu

Viiturile care s-au abătut asupra localității Cudalbi au afectat grav Școala Gimnaziala „Prof. Emil Panaitescu”. Dacă în urmă cu o săptămână, era pregătită să-și întâmpine elevii pentru un nou an școlar, acum unitatea de învățământ este plină de noroi.

Apa și noroiul au pătruns în sălile de curs, afectând mobilierul și parchetul. În prezent, școala este închisă, neavând nici măcar curent electric și apă potabilă.

„Apel către cei care vor să ajute! Scoala Gimnaziala „Prof. Emil Panaitescu” si Grădiniță Nr 1 Cudalbi au fost grav afectate de inundații. De ce avem nevoie? De oameni care sa ne ajute sa scoatem noroiul, parchetul și mobilierul afectat în primul rând. Localitate nu are apă și nici curent electric. Mulțumim!”, a transmis Anca Dediu, directorul unității de învățământ.

Primul care a venit să curețe școala în care învață este Cosmin, un băiat de 7 ani.

„El e Cosmin. Are 7 ani si a vrut sa ajute!”, a scris Anca Dediu, pe Facebook.

„Ce imagine! Privesc și plâng, plâng și privesc”, a comentat o persoană. 

„A venit împreună cu mama lui. Nu a vrut să rămână acasă. A curățat de noroi scaunele din trei săli de clasă. Astăzi au mai venit trei fete de clasa a opta să ajute. Avem mai mute ajutoare care au văzut apelul nostru”, a declarat Anca Dediu.

Unitatea de învățământ era până de curând o școală SMART, fiind dotată la standarde europene. 

Activitatea din cadrul a 41 de unități de învățământ cu personalitate juridică și structuri din județul Galați este afectată de inundații, transmite, luni, Ministerul Educației.

„Precizăm că situația actuală nu permite, în aceste cazuri, desfășurarea cursurilor în format online. Consiliile de administrație ale unităților de învățământ aflate în situația de a suspenda activitatea didactică vor stabili măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare”, transmite Ministerul Educației.

Premierul Marcel Ciolacu a dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a patru clădiri modulare în care copiii din localităţile afectate de inundaţii pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal.

Inundațiile au afectat grav școlile din Pechea, Cudalbi și Costache Negri, însă educația copiilor nu trebuie să fie întreruptă. Pline de aluviuni, școlile sunt pur și simplu impracticabile în acest moment. De aceea, vom monta în aceste comune școli modulare, în care elevii pot învăța temporar până situația revine la normal. Fiecare școală de acest tip are o capacitate de 80-100 de elevi, însă fiind modulare pot fi adaptate la nevoile existente. Sunt dotate cu toate facilitățile necesare, inclusiv cu grupuri sanitare”, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite