Curs de apă pe principala promenadă a orașului Galați: zona face legătură cu Faleza Dunării
0Aleea care face legătura între centrul oraşului Galaţi şi Faleza Dunării a fost modernizată. Zona de promenadă are o arhitectură modernă cu fântâni arteziene şi un curs de apă pe mijlocul aleii.

Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului orașului Galaţi. A vizat reamenajarea completă a aleii de la P-uri, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene şi amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea are un mobilier urban modern şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural. Principalul punct de atracție îl constituie cursul de apă, amenajat de la zero, care reface traseul Dunării.
„Centrul este cartea de vizită a unui oraș modern, dar este și spațiul care aparține tuturor locuitorilor. Am reușit să aducem la noi standarde centrul Galațiului, un demers fără precedent în istoria recentă. Pe scurt, proiectul nostru a cuprins zonele: Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piața Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu, Pasajul Dunărea, zona Potcoava de Aur-Trei Star și Aleea de la P-uri. Acum orașul nostru are un centru modern, deschis și primitor. Complet schimbat”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

În ultimele etape ale proiectului vor fi modernizate în totalitate Faleza Dunării, lungă de peste trei kilometri, și unul dintre cele mai vechi bulevarde ale orașului.
„Aleea de la P-uri va asigura un aspect unitar alături de Parcul de la Elice și Faleza Dunării, care de asemenea vor fi modernizate. În completare, în zona centrală, proiectele Primăriei vizează modernizarea străzii Domnească (pe segmentul str. N. Gamulea- str. Gării), a Piațetei de la Biserica Greacă și a Palatului Simion Gheorghiu”, a precizat Biroul de presă al Primăriei Galați.
Lucrarea care s-a încheiat a costat aproximativ 18 milioane de lei.
Cea mai lungă Faleză de pe Dunăre va fi modernizată
De asemenea, cea mai lungă faleză amenajată la malul Dunării va fi modernizată. Vor fi construite amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit turistic.
Pentru Faleza Dunării s-a prevăzut amenajarea peisagistică a întregului areal. Lucrările vizează punerea în valoare a „monumentelor de for public, realizarea unui circuit de vizitare, realizarea de piste pentru biciclete, amenajarea pistei de alergare, pistă de role, lift pentru persoane cu dizabilități, traseele pietonale, amenajarea de grupuri sanitare, amenajarea zonei pentru animale de companie; amenajarea de locuri de joacă pentru copii (zona Parc Elice, zona Trecere bac)”.