Cum se pregăteşte delicioasa salată de broccoli cu urdă şi ton, soluţia perfectă pentru o masă sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatul este în egală măsură sănătos şi săţios, fiind alegerea ideală pentru prânz sau cină. Secretul gustului apetisant stă în pregătirea termică a legumelor, dar şi în dressing-ul din ghimbir, usturoi şi ulei de măsline.

Începem prin a pune la fiert broccoli, indiferent dacă este proaspăt sau congelat. Fierberea trebuie să se facă în apă dată în clocot doar câteva minute, în care vom pune în prealabil sare, astfel încât toţi nutrienţii să rămână în broccoli şi să nu se distrugă fibra legumei.

”Dacă optăm pentru paste făinoase în loc de crutoane în salata noastră, le vom pune şi pe acestea la fiert. Vom pregăti apoi un dressing din ghimbir ras, usturoi pisat şi ulei de măsline, iar pentru a-l omogeniza putem folosi şi puţină apă minerală. Curăţăm şi tăiem ceapa rondele, iar roşiile le vom curăţa de miez şi le vom tăia în cuburi potrivit de mari”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru patru porţii:

-Broccoli proaspăt sau congelat-500 de grame;

-Ton-300 de grame;

-Urdă-250 de grame;

-Ghimbir-50 de grame;

-Usturoi-trei căţei;

-Ulei de măsline-50 de mililitri;

-Ceapă, de preferat roşie-două bucăţi;

-Roşii-două bucăţi (500 de grame);

-Măsline-50 de grame;

-Sâmburi de dovleac-20 de grame;

-Ouă-două bucăţi;

-Zeamă de lămâie-20 de mililitri;

-Porumb fiert (optional);

-Paste făinoase (200 de grame) sau crutoane (150 de grame).

Fierbem ouăle timp de trei minute, setând aragazul la foc potrivit, după care le mai lăsăm alte trei minute în acelaşi recipient, astfel încât gălbenuşul să iasă cremos. Tăiem apoi fiecare ou în câte patru bucăţi şi începem să pregăm salata.

Vom amesteca broccoli cu pastele făinoase sau crutoanele, după preferinţă, cuburile de roşii, toate acestea fiind asezonate cu sosul de ghimbir, usturoi şi ulei de măsline şi le vom împărţi în patru boluri. În fiecare dintre acestea vom adăuga ouăle, ceapa, măslinele, porumbul (opţional), tonul şi urda care va fi sfărâmată în prealabil, iar la final şi zeama de lămâie, ce va da salatei un gust uşor acidulat.

Stufatul de pui

Tăiem pulpele în două şi le sotăm puţin în ulei. Curăţăm şi tocăm ceapa, iar după ce bucăţile de pulpă încep să capete o culoare galbenă pai, o adăugăm peste acestea şi amestecăm permanent, lăsându-le să se prăjească pentru 10 minute.

”Curăţăm şi usturoiul şi ceapa verde, iar după ce le spălăm, le  vom tăia în bucăţi mai mari, de trei, patru centimetri. Realizăm o supă de pui şi punem 150 de mililitri din aceasta peste pulpe şi ceapă, astfel încât carnea să se pătrundă cât mai bine, sub protecţia unui capac. După 10 minute după ce am adăugat şi ceapa verde şi usturoiul, lăsăm ingredientele să se soteze pentru acelaşi interval de timp, iar preparatul nostru este aproape gata”, menţionează maestrul Nichi Mărăcine alţi câţiva paşi din realizarea preparatului.

stufat de pui Galati

Stufat de pui FOTO www.click.ro

Ingrediente pentru şase porţii:

-Pulpe de pasăre-şase bucăţi;

-Ceapă albă-400 de grame;

-Ceapă verde- şase legături;

-Usturoi-şase legături;

-Suc de roşii-200 de grame;

-Supă de pui;

-Vin alb-100 de mililitri;

-Sare şi piper după gust;

-Busuioc-2-3 frunze;

-Pătrunjel-o legătură.

Punem apoi sucul de roşii, dar şi sare şi piper după gust şi acoperim din nou vasul cu un capac, lăsând preparatul să scadă pentru alte 10 minute, cum se numeşte în limbaj gastronomic, astfel încât să se lege sosul, iar la final vom adăuga pătrunjelul şi frunzele de busuioc, care vor conferi o notă revigorantă stufatului.

Fierbem doi - trei cartofi şi îi vom folosi ca garnitură la stufatul de pui, pe care îl vom servi cu pâine de casă alături de un pahar de vin alb.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite