Cum ne împlinim visele prin puterea intenţiei. Mecanismul psihologic subtil care ajută la evitarea manipulării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

De intenţiile pe care le avem depinde cursul pe care viaţa fiecăruia dintre noi o va lua. Dacă intenţiile noastre sunt pozitive şi le încărcăm cu energie suficientă, ele se vor materializa mai repede.

Deşi poate părea greu de crezut, puţini dintre noi ştiu ce reprezintă intenţia, şi mai puţini sunt cei care o înţeleg şi extrem de puţini sunt cei care o aplică şi obţin şi rezultate. Intenţia este o energie, o vibraţie, o rezonanţă, dar poate şi văzută şi ca un scop.

”Intenţia nu trebuie confundată cu un gând, nici cu o stare sau manifestare. Intenţia ca esenţă este doar o energie care după parcurgerea câtorva etape se va materializa. E ca atunci când ne este foame şi până să ajungem să mâncăm o salată va trebui să mergem mai întâi la bucătărie, să pregătim salata şi apoi să o mestecăm”, explică psihologul Stelian Chivu.

Practic, intenţia este impulsul de a acţiona într-un fel sau altul şi aceasta este emisă în funcţie de nivelul de conştiinţă al fiecăruia dintre noi. Intenţia este un potenţial care poate sau nu să fie valorificat ulterior. E ca şi când ai bani în buzunar, dar nu te-ai decis încă să faci ceva cu ei.

”Intenţia are patru etape. Prima dintre ele şi cea mai înaltă este energia spirituală, când intenţia este în stadiul de sămânţă, când nu s-a făcut încă nimic. A doua etapă este manifestarea mentală când, în urma declanşării intenţiei, apare un plan. Când cineva se gândeşte să se însănătoşească, dacă suferă de o afecţiune, ca să dăm un exemplu, are deja un plan. A treia etapă este cea emoţională, când mă bucur de planul conceput, iar a patra etapă este când îl pun efectiv în practică”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Control şi manipulare

O altă nuanţă care trebuie înţeleasă pentru a se evita confuziile este că intenţia nu este totuna cu gândirea. Intenţia poate fi interioară, când o persoană doreşte să schimbe anumite aspecte care o deranjează, sau exterioară, când, de pildă, dorim să ajutăm pe cineva. De asemenea, intenţia poate fi pozitivă când dorim să dăruim cuiva ceva sau negativă, când o persoană vrea să facă rău unei persoane.

Intenţia se poate manifesta la scară mică, când dorim să ajutăm un apropiat, sau la scară mare, când plănuim să organizăm o acţiune pentru colectarea deşeurilor din oraşul în care locuim. Intenţia poate fi conştientă sau inconştientă.

”Sunt persoane care nu îşi controlează propriile intenţii, astfel că altcineva ajunge să îi controleze şi manipuleze, lansându-le o intenţie pe care acestea o preiau inconştient. Când intenţia este puternică, către aceasta a fost canalizată o cantitate mare de energie. Esenţa intenţiei îşi are baza în creierul prefrontal. A doua etapă a intenţiei, respectiv planul, apare în neocortex, a treia etapă porneşte din creierul limbic, iar a patra etapă este iniţiată din creierul reptilian”, punctează psihologul Stelian Chivu modul cum apare şi se manifestă intenţia.

Cea mai puternică formă a intenţiei

Sunt persoane care aud pe cineva vorbind despre o afecţiune şi ajung să creadă că suferă despre aceeaşi boală, fiind vorba despre ipohondri. În acest caz vorbim despre o intenţie în manifestare, mai exact despre o intenţie inconştientă negativă. Scopul este deci să ajungem să ne controlăm intenţiile, astfel încât să ne putem ţine sub control sănătatea.

”Un program de boală poate fi scos doar după ce instalăm un alt program pozitiv, de sănătate. Dacă am ajuns la boală din cauza intenţiei inconştiente, printr-o intenţie conştientă vom produce însănătoşirea. Dacă eşti sărac, intenţia inconştientă care s-a transformat în program de sărăcie te face finalmente să fii aşa. În cazul celor care au ajuns să fie avuţi, intenţia conştientă de a declanşa o stare de abundenţă i-a adus în această postură”, precizează psihologul Stelian Chivu.

Cea mai sigură modalitate de a ne focaliza mai bine intenţiile este să ne iubim pe noi înşine, dar nu la modul egoist, narcisistic, şi să îi iubim şi pe alţii. Asta va face ca intenţiiile negative, chiar şi cele inconştiente, să nu funcţioneze, iar programele negative nu se vor mai derula. ”Este recomandat ca fiecare dintre noi să manifeste intenţia iubirii, fără să o direcţioneze neaparat undeva sau către cineva anume şi pornind de la acest lucru vom reuşi să materializăm lucrurile pozitive pe care ni le dorim în viaţă”, conchide psihologul Stelian Chivu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite