Cum îşi promovau gălăţenii afacerile în urmă cu o sută de ani: „Spălaţi rufe fără trudă cu Clin. Lingeria ca zăpada, mâna fină ca mătasea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada interbelică, numeroşi comercianţi din Galaţi au muncit din greu pentru a le lăsa afacerile drept moştenire generaţiilor care au urmat.

La 1918, Galaţiul era al doilea oraş industrial şi comercial al ţării după Bucureşti. În marele port al ţării erau numeroase prăvălii în care se comercializau băuturi fine, bomboane, săpun, creme, balsamuri, ştampile, calmante, eşarfe şi multe alte produse la mare căutare în acele vremuri. Oraş cosmopolit, Galaţiul a atras afacerişti şi astfel portul a dus la dezvoltarea sa continuă.

Chiar şi acum o sută de ani, comercianţii înţelegeau foarte bine importanţa promovării propriilor afaceri. Aşa se face că întreprinzătorii reuşeau să îi convingă pe consumatori să cumpere produsele autohtone.

Vacs „Albina”, cel mai bun din lume

Marcă legendară, fabrica Vacs „Albina” era promovată printr-o fotografie centenară, realizată de unul din fraţii pictorului Mantu.



Spălaţi rufe fără trudă cu Clin

Reclama promitea „lingeria ca zăpada, mâna fină ca mătasea”.

image



„Fleming”, prima fabrică de ulei din Galaţi

Agenţia a fost deschisă în oraşul de la Dunăre în anul 1884. Produsele erau aduse din Londra, astfel că orăşenii care treceau pragul magazinului cumpărau ulei de in crud, turte de in pentru îngrăşatul animalelor, vopsele, substanţe dezinfectante şi alte produse chimice.

Strati D. Soure, marcă grecească de renume

Fabrica fraţilor Soure a produs lăzi, ambalaje, hârtie de ambalaj şi reclame sub denumirea de „Slava Fama”pentru importul de citrice. Denumirile de marcă erau scrise în limba franceză şi rusă.

Iosif Abramovici, vânzător de zahăr de vanilină şi oţet

Această marcă a fost înregistrată în anul 1932.

Fabrica de sardele ruseşti
Fabrica „Ancora” a patentat „cutiile cu capac” folosite la ambalarea conservelor de sardele în cutii de tinichea. Cutiile puteau cântări între 1 şi 5 kilograme. Ambalajele puteau fi achiziţionate de la fabricile de profil din Galaţi. Noutatea acelor vremuri consta în faptul că, odată desfăcută, cutia putea fi din nou închisă ermetic fără ca restul produselor conservate să intre în contact cu aerul până la o nouă utilitate.
 

image
image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite