Cum a reuşit un bărbat să primească fictiv în spaţiu 1.489 de cetăţeni moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul primea în spatiu cetăţeni moldoveni contra a diverse sume de bani Foto: arhivă Adevărul
Bărbatul primea în spatiu cetăţeni moldoveni contra a diverse sume de bani Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 43 de ani este anchetat pentru fas în declaraţii în formă continuată după ce a indus în eroare de peste o mie de ori funcţionarii Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor din Galaţi.

Pe 22 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului  Ordine Publică Galaţi au efectuat o percheziţie domiciliară la adresa unui bărbat de 43 ani, din Galaţi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată.

”În perioada 2016-2017, acesta ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, cetăţeni din Republica Moldova. În schimbul obţinerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, unui număr de 1.489 de cetăţeni moldoveni”, a declarat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri, precum şi sumele de 2.795 de euro şi 700 de lei. Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, poliţiştii efectuând în continuare cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată.

Persoana în cauză a fost identificată de reporterii Adevărul încă din toamna lui 2017, în cadrul unui reportaj despre care puteţi citi amănunte aici: Prin ce chinuri trebuie să treci ca să-ţi schimbi buletinul: prizonier în furnicarul birocraţiei publice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite