Caravana filmelor TIFF poposeşte, miercuri şi joi, la Galaţi. Intrarea publicului este liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Proiecţiile au loc în aer liber, în parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor, în fiecare seară, de la ora 21:00. Miercuri, 31 august va rula filmul „Profesorul de Vioară” (1h42min), iar joi, 1 septembrie – „Valul Ucigaş” (The Wave).

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi şi cu sprijinul Asociaţiei Galaţi, oraşul meu organizează la Galaţi în perioada 31 august-1 septembrie a VII-a ediţie a Caravanei filmelor TIFF.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

Proiecţiile au loc în aer liber, în parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor, în fiecare seară, de la ora 21,00. Intrarea publicului este liberă.

Miercuri, 31 august va rula filmul „Profesorul de Vioară” (1h 42min), iar joi, 1 septembrie – „Valul Ucigaş” (The Wave).

Despre filmele prezentate

„Profesorul de vioară”, este o poveste impresionantă de viaţă. După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din Sao Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Calea sa e plină de obstacole, dar puterea muzicii şi prietenia ce se înfiripă între profesor şi elevii săi vor deschide uşi într-o nouă lume.

Festivaluri: Locarno 2015, Stockholm 2015, Sao Paolo 2015.  Premii: Premiul publicului – Sao Paolo 2015

„Valul ucigaş” este un film norvegian de acţiune,suspans regizat de Roar Uthaug. În noaptea anului 1950, 15 ianuarie, ceva a deranjat somnul oamenilor. O alunecare de teren imensă a provocat o inundaţie şi a omorât 63 de oameni în oraşele Lodalen şi-n Nordfjord. Valurile au intrat în Lovatnet având o înălţime de 40 de metri.

Au trecut 58 de ani de la catastrofa Tafjord din Sunnmore, când 40 de oameni şi-au pierdut vieţile datorită bolovanilor ce-a intrat în lacurile de acumulare. Cercetările arată cã sunt 300 de munţi instabili în prezent în Norvegia, toţi ştiu ca-i o chestiune de timp până la următoarea alunecare de teren imensă. Oraşul Geiranger se teme că el va suferi următoarea catastrofă naturala, un munte instabil este gata să se prăbuşească oricând aruncând 7 milioane de metri cubi de pietre în fiord creând un tsunami imens.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite