Asiaticii, soluţia autorităţilor din Galaţi pentru tăiatul ierbii. Românii refuză să se angajeze la spaţii verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: C.Mazilu
Sursa: C.Mazilu

Muncitori din Bangladesh, la tăiatul ierbiii din oraşul Galaţi este soluţia găsită de societatea locală de Gospodărire Urbană, responsabilă cu îngrijirea spaţiilor verzi, care se confruntă cu deficit de forţă de muncă, deoarece românii nu se înghesuie la această muncă.

Reprezentanţii societăţii Gospodărire Urbană spun că nu au suficientă forţă de muncă, deoarece românii nu vor să se angajeze. Situaţia este agravează primăvara şi vara, atunci când vedetaţia este deasă. Pentru a rezolva problema, au apelat la muncitori din Asia. Dacă anul trecut, la spaţiile verzi din oraşul Galaţi au lucrat, timp de şase luni, 27 de muncitori din Nepal, anul acesta, la Galaţi vor ajunge 40 de persoane din Bangladesh.

„Aşteptăm 40 de muncitori din Bangladesh, au fost nişte întârzieri cu vizele, însă ni s-a transmis că la începutul lunii iunie vor ajunge în Galaţi. Probabil, vor veni în două tranşe. Contractul de muncă va fi pe doi ani, noi avem obligaţia să le asigurăm şi cazare. Asta a fost şi una dintre condiţii pentru a obţine viza. Nu mă aştept să fie aşi în îngrijirea spaţiilor verzi, dar putem să-i învăţăm. Stresul de a nu avea forţă de muncă este foarte mare”, spune Dragoş Magearu, directorul societăţii Gospodărire Urbană.

Deşi muncitorii români sunt plătiţi mai bine deoarece pot beneficia şi de spor de vechime, aceştia nu se îngrămădesc să vină să muncească la spaţii verzi.

„Un muncitor român, dacă are o vechime de câţiva ani, poate ajunge să primească un salariu net de 2.200-2.600 de lei. Cu toate acestea, nu vor să vină să se angajeze. Am avut de curând un anunţ de angajare, s-au prezentat patru persoane.Una dintre ele a venit să dea interviul, apoi nu s-a mai prezentat deloc. Pentru o altă persoană s-a făcut şi contract de muncă, însă la fel nu a mai venit”, spune directorul societăţii Gospodărire Urbană.  

În prezent, la spaţiile verzi din oraşul Galaţi muncesc 80 de persoane.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite