Angajaţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Galaţi, în grevă japoneză. Care sunt revendicările dascălilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, generează în continuare nemulţumiri în rândul personalului din învăţământ.

Angajaţii CJRAE, membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, au organizat astăzi, între orele 10,00 şi 12,00, un protest sub formă de grevă japoneză, purtând banderole albe în timpul activităţilor prestate. Ei cer Ministerului Educaţiei Naţionale eliminarea unor discriminări şi a unor interpretări eronate ale prevederilor legale, care au determinat diminuarea unor drepturi şi eliminarea altora, ceea ce a dus în final la scăderea salariilor. 

Concret, revendicările angajaţilor CJRAE Galaţi se referă la neacordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică de 10% pentru cadrele didactice din CJRAE şi la renunţarea de către Ministerul Educaţiei Naţionale la intenţia de a tăia sporul de 15% pe care profesorii de la CJRAE îl primesc în acest moment pentru activităţile educative pe care le desfăşoară cu elevii cu cerinţe speciale. 

Imagine indisponibilă

FOTO SIP Galaţi

Angajaţii CJRAE cer ministerului medierea de urgenţă a litigiului şi rezolvarea problemelor. În acelaşi timp, angajaţii CJRAE continuă protestul început săptămâna trecută prin purtarea banderolelor tricolore, în semn de protest faţă de nerezolvarea problemelor de ordin general din sistemul educaţional. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite