Ambulatorul Spitalului de Urgenţă, modernizat şi dotat cu aparatură medicală, ar mai avea nevoie şi de câţiva medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulatorul Spitalului de Urgenţă nu are suficienţi medici
Ambulatorul Spitalului de Urgenţă nu are suficienţi medici

Medicii specialişti din spital nu sunt motivaţi finanaciar să lucreze şi în Ambulatoriu. Pentru unele cabinete, cum este cel de chirurgie bucomaxilo-facială, există un singur medic, care trebuie să se împartă între operaţii şi consultaţii

Lucrările de modernizare şi extindere a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" Galați au fost finalizate şi 30 de cabinete au fost reabilitate şi dotate cu aparatură medicală nouă, inclusiv cu un angio-RMN.

Până aici toate bune şi frumoase numai că în cazul unora dintre cabinetele de specialitate încă nu se ştie dacă se vor găsi medici care să le deservească.

De exemplu, la etajul al treilea al Ambulatoriului, pe şase uşi sunt montate plăcuţe cu inscripţia Chirurgie Bucomaxilofacială, numărul cabinetelor pentru această specialitate fiind cel puţin excedentar dacă avem în vedere că există un singur medic. Iar acesta lucrează şi în spital, unde opereză zilnic mai mulţi bolnavi, fiind unicul chirurg BMF-ist pentru populaţia judeţului Galaţi şi a celor limitrofe.

Practic, pacienţilor multora dintre cabinetele Ambulatoriului ar trebui să le acorde consultaţii, prin rotaţie, medicii specialişti din spital pentru că şansele angajării de doctori care să lucreze numai în policlinică sunt nule.

„Este necesar ca ambulatoriul să beneficieze de o finanţare mai bună din partea Casei de Asigurări. Dacă în continuare vor fi impuse restricţii de genul, maximum 28 de consultaţii pe zi la un medic specialist, iarăşi vor fi cozi interminabile, cu programări pe termen lung, de luni de zile", a afirmat doctorul Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publcă Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite