Adolescenta care şi-a ucis bebeluşul într-o manieră barbară a fost pusă în libertate. Judecătorii nu au ţinut cont de prevederile Codului de Procedură Penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Tânăra de 17 ani arestată iniţial pentru omor calificat a fost plasată în arest la domiciliu. Instanţa a luat această măsură, deşi legea prevede că aceasta nu poate fi dispusă în cazul persoanelor faţă de care există suspiciunea că au comis o infracţiune asupra unui membru de familie.

Curtea de Apel Galaţi a dispus înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul lui C.I.V., o adolescentă de 17 ani din localitatea Tălpigi, comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, care şi-a lovit bebeluşul în cap cu un corp contondent, iar apoi l-a sufocat, cel mai probabil cu mâinile, imediat după ce născuse.

Parchetul ceruse pe 12 august arestarea preventivă a tinerei, iar Tribunalul Galaţi a admis iniţial solicitarea.

„Se reţine că în ziua de 3 august 2020, între orele 18,00-20,00, în timp ce inculpata C.I.V. se afla la domiciliul din localitatea Tălpigi/Ghidigeni/Galaţi, după ce a dat naştere unui făt viu şi viabil, a manifestat acte de violenţă asupra acestuia, respectiv lovituri active la nivelul capului cu/de corpuri contondente, suprimare si tracţiune la nivelul gurii, ceea ce a condus la instalarea decesului fătului. S-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, preciza la acel moment procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

De menţionat este că judecătorii de la instanţa superioară au plasat-o pe adolescentă în arest la domiciliu, deşi Codul de Procedură Penală nu permite acest lucru într-un astfel de caz.

La art.218, alineatul 3, se prevede că ”măsura arestului la domiciliu nu poate fi dispusă cu privire la inculpatul faţă de care există suspiciunea că a săvârşit o infracţiune asupra unui membru de familie şi cu privire la inculpatul care a fost anterior condamnat definitiv pentru infracţiunea de evadare”.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă înfiorătoare la Botoşani. Un bebeluş abia născut a fost ucis şi aruncat într-un canal. Principalul suspect este mama în vârstă de 21 de ani

O mamă şi-a ucis fiica de două luni pentru că plângea. Primele semne de abuz, în urmă cu o lună

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite