Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Vrancea
0Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima probă scrisă a Bacalaureatului. Urmăriţi site-ul adevarul.ro pentru a vedea ce subiecte primesc elevii la Bacalaureat 2015. Tot pe adevarul.ro au loc rezolvările subiectelor la geografie, biologie, chimie, fizică Bacalaureat, iar profesorii vor vorbi despre subiecte.
Rezolvare subiecte Biologie vegetală şi animală Bac 2015
Subiecte Biologie Vegetală. La Biologie vegetală şi animală, elevii au avut de calculat cantitatea de apă din plasma sângelui şi de rezolvat o problemă de monohibridism prin legea a doua a lui Mendel. De asemenea, elevii au mai avut o problemă de genetică şi un mini-eseu despre bolile ereditare.
Nicoleta Oprea, profesoară de Biologie: La subiectul I trebuiau completate spaţiile libere, adică fosele nazale sunt căi respiratorii. La al doilea subiect, evau de caracterizat două exemple ale fazei diviziunii mitotice.
O capcană este cu ovulul, unde zice că conţine numeroşi foliculi, nu e corect, pot confunda cu ovarul. Corect era participă la procesul de fecundaţie. Coroina din structura ochiului mamiferelor conţine vase de sânge, dacă scriau atât, luat şase puncte. mai departe, puteam să scriu că reptilele, amfibienii, păsările sunt cordate.
La subiectul doi avem o problemă clasică din sistemul circulator, aş porni de la prevenirea bolilor prin alimentaţie, putem să mai menţionăm la evitarea stresului.
Rezolvare subiecte Psihologie Bac 2015
Diana Ioaneş: Au avut un nivel de dificultate peste mediu şi la Psihologie şi la Sociologie, este părerea mea. La psihologie 1c, 2c, 3d, 4b, 5c, 6c, 7c, 8a, 9d, 10a. La subiectul II şi III au fost mai grele, ghinionul este acela că li se dă unul din subiecte din ultimele lecţii, pe care copiii nu apucă să le înveţe. De data aceasta au fost accesibile, elevii pe care îi pregătresc pentru admitere la faculatte mi-au spus că speră la 9,50.
Rezolvare subiecte Chimie organică şi anorganică Bac 2015
Camelia Beşleagă, profesoară de Chimie: La chimia organică am sesizat două probleme pe care le vom rezolva împreună. La cerinţa 4, pentru a putea rezolva gruparea carboxil trebuie scrisă evideţiind legăturile după care se numără legăturile vii din moleculă ce înseamnă patru electroni vii. Electronii neparticipanţi se află doar la oxigen.
Cea mai dificilă problemă mi se pare cea cu acidul salicilic, bineînţeles că era în programă, dar nu ştiu câţi s-au descurcat.
La chimie anorganică au fost mai simple subiectele decât s-a dat la simulare. Toate formulările însă pot aduce dificultăţi unor elevi. Două lichide miscibile formează un amestec omogen. La subiectul II, masa relativă a protonului este egală cu masa telativă a neutronului. Seria care conţine specii chimice izoelectronice cu argonul adică specii cu 18 electroni pe ultimul strat. Clorura de sodiu se dizolvă în saramură diluată, în benzen ţi ulei nu este solubilă.
La subiectul E au o reacţie în care trebuie să identifice oxidantul şi reducătorul, la punctul trei este o problemă cu soluţii, simplu.
Rezolvare subiecte Geografie Bac 2015
La Geografie, elevii au avut la primul subiect de identificat o serie de oraşe şi de forme de relief pe o hartă mută a Europei. „Identificaţi asemănări de climă între Spania şi Ucraina”, este enunţul unui alt subiect. De asemenea, la geografia României, elevii au avut de identificat pe o hartă mută o serie de aşezări şi forme de relief din ţara noastră. „Identificaţi deosebiri între formele de relief Podişul Dobrogei şi Munţii Apuseni”, este enunţul unui alt subiect. De asemenea, elevii trebuiau să realizeze un grafic cu populaţia şi distribuţia formelor de energie electrică.
Cristina Smeianu, profesoară de Geografie: Nivelul de dificultate a fost mediu spre redus. La subiectul I care se baza pe harta Europei aveau de identificat Finlanda, oraşul Chişinău, oraşul Sofia, Marea Nordului.
Ţările alese pentru comparaţia climei sunt foarte diferite deci au avut ce să scrie. La Spania scoteau în evidenţă climatul temperat oceanic şi mediteraneean şi la Ucraina continental.
La subiectul II, unde avem harta României, trebuia identificat oraşul SIbiu, iar râul este Mureş. Apoi râul notat pe hartă este Someş, influenţele climatice pontice pătrund în Podişul Dobrogei, iar oraşul marcat este Iaşi.
Subiecte Fizică Bacalaureat 2015
Subiecte Biologie Vegetală şi Animală Bacalaureat 2015
Subiecte Logică Bacalaureat 2015
Subiecte Geografie Bacalaureat 2015
Subiecte Sociologie Bacalaureat 2015
Subiecte Informatică Bacalaureat 2015
Subiecte Chimie Anorganică Bacalaureat 2015
Subiecte Chimie Organică Bacalaureat 2015
Subiecte Economie Bacalaureat 2015
Subiecte Psihologie Bacalaureat 2015
Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică şi subiecte Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Bacalaureat 2015
Peste 2500 de absolvenţi de liceu din Vrancea sunt aşteptaţi să se prezinte la ultima probă scrisă a Bacalaureat 2015. De această dată, candidaţii au de susţinut o probă la alegere din materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
Aceştia vor susţine probele în cele nouă centre de examen, din care opt în Focşani şi unul la Adjud.
Ca noutate pentru Bacalaureat 2015, ministrul Educaţiei a decis ca lucrările să fie corectate în alte judeţe decât în cele în care au fost susţinute.
Rezolvări Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică
Adevarul.ro va prezenta rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică în ziua de vineri, 3 iulie, la ora 12.00. Regulamentul examenului de Bacalaureat îl găsiţi pe site-ul ISJ Vrancea sau pe edu.ro.
Rezultatele la Bacalaureat 2015 vor fi publicate în data de 7 iulie 2015, iar Rezultatele finale la Bacalaureat 2015 vor fi publicate pe 10 iulie 2015.
Calendar Bacalaureat 2015
29 iunie, luni – proba la Limba Română
30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie 3 iulie,
vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatica, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
7 iulie,marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00
8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor 10 iulie
vineri - Afişarea rezultatelor finale