Şase deputaţi şi senatori PSD de Vrancea au beneficiat de pază plătită din bani publici la birourile parlamentare. Suma uriaşă pe care trebuie să o restituie
0Cei şase foşti şi actuali parlamentari sunt Cristian Dumitrescu, Petru Filip, Angel Tîlvăr, Victor Roman, Miron Mitrea şi Ciprian Nica.
Consiliul Judeţean Vrancea are de recuperat 250.647 de lei de la şase foşti şi actuali parlamentari PSD care au beneficiat de servicii de pază la birourile parlamentare, servicii plătite din bani publici.
Impunerea a fost făcută de Curtea de Conturi Vrancea, care a verificat în anul 2016 modul de derularea a contractelor încheiate de Consiliul Judeţean Vrancea cu firma de pază BGS.
Unul dintre imobilele pe care le-a păzit 24 de ore din 24 BGS a fost sediul PSD Vrancea, de pe strada Republicii Nr. 13, un imobil aflat în patrimoniul Consiliului Judeţean Vrancea. În acest imobil au funcţionat şi funcţionează cabinetele parlamentare ale deputaţilor şi senatorilor PSD, respectiv Cristian Dumitrescu, Petru Filip, Angel Tîlvăr, Victor Roman, Miron Mitrea şi Ciprian Nica.
Cinci dintre parlamentari, sărbătorind în sediul PSD victoria de la alegerile din 2012. FOTO: Facebook PSD
Inspectorii Curţii de Conturi au constatat că în contractele perfectate cu chiriaşii parlamentari aceştia au beneficiat în perioada ianuarie 2013-septembrie 2015 de servicii de pază, în sumă de 250.647 de lei, servicii plătite din bugetul Consiliului Judeţean, lucru ilegal.
Ca urmare a imputării acestei sume, Consiliul Judeţean Vrancea a decis să împartă la toţi cei şase parlamentari suma de plată, fiecare dinte ei fiind buni de plată cu puţin peste 40.000 de lei.
Se pare însă că parlamentarii enumeraţi mai sus nu au de gând să se achite de sarcină, în condiţiile în care din această sumă s-au recuperat doar 10.000 de lei, şi aceia plătiţi de senatorul Cristian Dumitrescu. De mmenţionat că fiecare parlamentar beneficiază lunar de sume forfetare, în sumă de aproximativ 10.000 de lei, pentru plata chiriilor şi utilităţilor la sedii, pentru personalul angajat la cabinetul parlamentar etc.
Este foarte posibil ca paguba să rămână tot în bugetul judeţului, pentru că datoria se prescrie.