Primăria vrea să construiască staţii de încărcare pentru maşini electrice. De unde primeşte bani municipalitatea pentru investiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia, care se ridică la valorarea de peste un milion de lei, ar urma să fie finanţară, în proporţie de 90%, prin Autoritatea Fondului pentru Mediu.

Primăria Focşani s-a înscris într-un proiect derulat prin Autoritatea Fondului pentru Mediu, prin care se intenţionează construirea unor staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Municipiul Focşani a analizat zece locaţii pentru implementarea acestei investiţii, dar în final s-au dovedit fezabile doar cinci locaţii din oraş. Acestea se află pe strada Brăilei Nr. 115-117, str. Mărăşeşti intersecţia cu Bulevardul Independenţei, Aleea Stadionului intersecţia cu Bulevardul Bucureşti, Strada Emil Racoviţă intersecţia cu strada Bîrsei şi parcarea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.    Staţiile vor avea capacitate de încărcare de 22 kW şi 50 kW.

Valoarea totală a investiţiei este cifrată la 1,160 milioane de lei, din care 1,044 milioane de lei reprezintă finanţarea de la Autoritatea Fondului pentru Mediu şi 116.000 de lei este contribuţia de la bugetul local. 

Consilierii locali au aprobat luni atât punerea la dispoziţia proiectului a amplasamentelor necesare, care se află acum în administrarea Parking, cât şi indicatorii economici pentru studiul de fezabilitate. Dacă lucrurile se vor derula repede din acest punct de vedere, municipalitatea s-a angajat că în 11 luni va realiza această investiţie.

Consilierii locali au întrebat în şedinţă câte maşini electrice sunt în Focşani, dar nu au primit un răspuns, întrucât nu s-a făcut o astfel de analiză.
  

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite