FOTO VIDEO Ambasadorul SUA a donat cărţi bibliotecii din Vrancea. „Sunt aici să încurajez românii să îmbrăţişeze valorile democratice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, oaspete al Bibliotecii Judeţene Vrancea FOTO: Ştefan Borcea
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, oaspete al Bibliotecii Judeţene Vrancea FOTO: Ştefan Borcea

Donaţia a constat în peste 200 de volume, în valoare de 3.283 dolari. Ambasadorul a deschis şi conferinţa profesională „Bibliotecile unesc!“.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost miercuri oaspetele Bibliotecii Judeţene Duiliu Zamfirescu din Vrancea, în cadrul zilelor dedicate acestei instituţii, care a împlinit în acest an 106 ani de la înfiinţare. 

De altfel, Hans Klemm a inaugurat “Raftul American”, o donaţie de carte oferită bibliotecii publice.  Donaţia constă în peste 200 de volume, în valoare de 3.283 dolari, cărţi dintre cele mai diverse, respectiv literatură americană clasică şi contemporană, metodologie de predare a limbii engleze, resurse pentru învăţarea limbii engleze, precum şi literatură pentru copii.

"Îi invit în primul rând pe cei tineri să folosească aceste cărţi. Sunt în engleză, nu sunt traduse, dar ştiu că studiaţi engleza şi este un foarte bun mod de a vă practic cunoştinţele de limba engleză. Este o colecţie mică, dar foarte diversă. Este şi non-ficţiune, dar este şi literatură foarte cunoscută americană", a spus ambasadorul SUA.

Anterior acestei donaţii, ambasadorul a vizitat clădirea Bibliotecii Judeţene, fiind impresionat de faptul că există un fond american de carte veche. Hans Klemm s-a dovedit şi un foarte bun cunoscător al activităţii scriitorului Duiliu Zamfirescu, patronul spiritual al bibliotecii publice, atât în privinţa operei sale, dar şi al activităţii diplomatice pe care a avut-o marele scriitor vrâncean. Ambasadorul le-a spus celor prezenţi la eveniment care sunt priorităţile sale ca diplomat.

"Am trei priorităţi ca ambasador al Statelor Unite ale Americii. Primul este să promovez securitatea şi parteneriatul alături de România. A doua prioritate este să promovez valorile americane şi printre aceste valori se află democraţia. Sunt aici să încurajez românii să îmbrăţişeze valorile democratice iar bibliotecile, cum este şi aceasta, sunt un foarte important element în promovarea democraţiei. A treia prioritate este prosperitatea, a SUA, a României şi prosperitatea comună care poate fi realizată prin comerţ şi investiţii. Dar puteam face asta şi prin schimburi, de elevi, de profesori, de academicieni, de artişti, de oameni de cultură care pot merge în America sau americani care pot veni aici", a spus Hans Klem.

După evenimentul de la Biblioteca Judeţeană, ambasadorul SUA s-a deplasat pe jos la sala de spectacole a Ansamblului Ţara Vrancei, unde a deschis conferinţa profesională „Bibliotecile unesc!”. Aici a fost întâmpinat cu pâine şi sare iar gazdele i-au oferit un program artistic.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite