ENET scapă de întreruperea gazelor cu banii municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala ENET va putea funcţiona mai departe pentru a livra apă caldă populaţiei
Centrala ENET va putea funcţiona mai departe pentru a livra apă caldă populaţiei

În şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local Focşani va fi din nou majorat capitalul social al SC ENET SA, cu 1,2 milioane de lei.

Încă o dată în acest an ENET este salvată de la tăierea gazelor de consilierii locali. Aşa cum s-a încetăţenit de câţiva ani, societatea de termoficare va beneficia iar de o majorare de capital, după ce furnizorul de gaze naturale Gaz de Suez a notificat ENET cu sistarea gazelor naturale începând cu 11 august, din cauza facturilor neplătite.

La această dată, SC ENET înregistrează o datorie de 7,8 milioane de lei către furnizorul de gaze.

„În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii GDF Suez, pentru a putea evita această situaţie cu impact major asupra stării de confort a populaţiei, s-a convenit asupra plăţii unei sume de 1.200.000 de lei până la data de 11.08.2014. Întrucât SC ENET SA nu dispune de resurse financiare pentru acoperirea acestei sume, se propune majorarea capitalului social al SC ENET SA cu 1.200.000 de lei, de la 36.141.950 lei la 37.341.950 lei, prin emiterea a 480.000 acţiuni noi a câte 2,5 lei fiecare”, se arată în nota de fundamentare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite