Două pisici sau doi câini egal un om: autorităţile locale pun animalele la plata utilităţilor
0Autorităţile din Focşani vor aproba în prima şedinţă a Consiliului Local modificarea regulamentul de creştere şi îngrijire a animalelor domestice şi de companie.
În urma unei dezbateri publice, s-a decis ca proprietarii de animale de companie care locuiesc la bloc, dar nu numai, să fie puşi la plata cheltuielilor de întreţinere, gunoi menajer, curăţenie şi lumină pe scară.
Edilii, la propunerea Poliţiei Locale, au stabilit să echivaleze două animale de companie cu o persoană, în sensul că cine are în casă două pisici sau doi câini, chiar şi un câine şi o pisică, să plătească cheltuielile corespunzătoare unei persoane. „Orice animal de companie din cadrul unei familii care locuieşte într-un apartament este considerat membru al familiei respective, pentru că am observat că aşa este promovat peste tot în lume şi va fi luat în calcul la toate utilităţile pe care le plăteşte o familie. La propunerea asociaţiei de proprietari sau locatari, animalele de companie vor fi înregistrate la plata utilităţilor, dar şi curăţenie pe casa scării, iluminat, care reprezintă cheltuieli indirecte ale asociaţiei de proprietari, iar pentru cheltuielile contorizate, în funcţie de numărul de membri de familie, se va considera că două animale de companie înseamnă un membru de familie“, a spus primarul Cristi Misăilă, propunerea fiind acceptată de cei prezenţi al dezbaterea publică.
În cadrul întâlnirii s-a mai hotărât că persoanele care deţin mai mult de două animale, fie că vorbim de apartamente la bloc, fie de case, dacă nu au acordul asociaţiei de proprietari sau al vecinilor, sunt obligate să le găsească stăpâni ori să le predea la adăpostul public de animale, pentru găsirea unor familii de adopţie. Nu doar câinii şi pisicile au fost subiect de discuţie, ci s-au pus restricţii faţă de numărul de animale domestice pe care le pot creşte cetăţenii care locuiesc la case. Astfel, s-a considerat că 20 de păsări este suficient pentru a fi crescute într-o gospodărie, iar proprietarii de cai trebuie să facă dovada unui atelaj pentru agrement care să respecte traseele stabilite pentru vehiculele de tracţiune animală.
Anul trecut, printr-un regulament asemănător, care nu a trecut de votul consilierilor, s-a încercat interzicerea proprietarilor să mai crească câini şi pisici în blocuri fără acordul vecinilor şi al asociaţiilor de proprietari din care fac parte.