Directorul bolnav de COVID-19 al Spitalului de Urgenţă din Focşani, dosar penal. De ce s-au autosesizat procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Mândrilă
Constantin Mândrilă

Procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Vrancea s-au autosesizat în cazul lui Constantin Mândrilă, după ce s-a autoizolat într-o locaţie unde erau cazaţi medici neinfectaţi

Directorul suspendat al Spitalului de Urgenţă Sf. Panteliimon Focşani, Constantin Mândrilă, are dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În cazul său, organele  de cercetare penală s-au sesizat din oficiu, după ce au aflat din presă că acesta s-a infectat cu noul coronavirus, dar în acest timp s-a prezentat şi la locul de muncă, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi. 

Ulterior, Mândrilă s-a autoizolat într-o locaţie unde se aflau mai multe cadre medicale neinfectate, existând astfel posibilitatea de transmitere a bolii.

Constantin Mândrilă a fost suspendat din funcţie, după ce s-a decis ca la conducerea Spitalului să fie numit management militar, pe perioada stării de urgenţă.

Mândrilă se află internat în prezent la Secţia de Infecţioase.

Spitalul de Urgenţă Focşani este condus la acest moment de o echipă formată din col. dr. Alexandru Keresztes, comandatul Spitalului Militar ”Regina Maria” Braşov şi Bianca Ramona Andoni, medic specialist la Compartimentul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale din cadrul Spitalului Militar Focşani.

De asemenea, de comiterea aceleeaşi infracţiuni este cercetat şi un medic de la Spitalul Militar Focşani, care s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă din Focşani să se interneze, fără să anunţe Direcţia de Sănătate Publică.

medic
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite