Top 6 minuni făcute în organism de spanac. Planta lui Popeye Marinarul conţine o substanţă numită spinacină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ne recomandă să nu treacă o zi fără să consumăm spanac în perioada primăverii. Planta este bogată în vitamina A, C, germeni şi enzime.

Medicii nutriţionişti susţin că este indicat să introducem spanacul în regimul nostru de viaţă. Este considerat cel mai bun pentru curăţarea şi regenerarea tractului intestinal.

„Spanacul conţine vitamina A, C, B1, B2, lipide, glucide, fier, dar şi o substanţă numită spinacină. Este bine de ştiut că toate plantele de primăvară fluidifică sângele şi contribuie la protecţia cardiovasculară. O salată de spanac conţine 160 de calorii şi 0,5 grăsimi, fără colesterol, dar şi 4 grame de fibre şi proteine. Nu este recomandată fierberea frunzelor de spanac, proprietăţile păstrându-se doar în stare crudă“, a precizat medicul nutriţionist Adrian Dinu.

Beneficiile consumului de spanac:

- Spanacul protejează mucoasa stomacului, iar astfel scade posibilitatea apariţiei ulcerului.

- Spanacul conţine acid folic şi previne apariţia bolii Alzheimer. Are în compoziţie potasiu, care păstrează sănătatea creierului.

- Conţinutul bogat în potasiu reglează şi tensiunea arterială. Acidul folic din spanac contribuie şi la reducerea hipertensiuni arteriale.

- Spanacul este indicat persoanelor care au probleme cu artita şi guta. Ajută întotdeauna la reducerea inflamaţiei din organism.

- Spanacul conţine vitamina K şi ajută la întărirea oaselor. 

- Spanacul reduce inflamaţia în sistemul digestiv .      

Nutriţioniştii au mai precizat că spanacul este unul dintre cele mai ieftine alimente, dar extrem de hrănitoare. „Spanacul este indicat şi gravidelor şi contribuie la o bună dezvoltare a fătului. Se mai foloseşte în curele de primăvară şi curăţă organismul de toxine. Poate fi folosit şi pentru combaterea constipaţiei. Este indicat şi pentru ameliorarea unor afecţiuni ale pielii: acnee, arsuri, eczeme“, a mai spus medicul nutriţionist Adrian Dinu.

Spanacul nu trebuie consumat dacă în momentul preparării îşi schimă culoarea din verde în galben. Poate deveni dăunător într-o astfel de situaţie.

Mai citeşte şi

Lasagna cu spanac şi somon afumat

Spanacul, leguma minune care previne demenţa. Patru metode simple în care poate fi preparat rapid

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite