Principalele motive pentru care avem părul gras
0Părul gras este o problemă cu care se confruntă tot mai multe femei, însă este bine să ştim ce rutină de îngrijire trebuie să adoptatăm atunci când podoaba capilară are de suferit din cauza excesului de sebum de la nivelul scalpului. Dereglarea hormonală sau trecutul mâinii prin păr duce inevitabil la apariţia acestei probleme.
Medicii dermatologi ne avertizează că spălatul podoabei capilaire zilnic intensifică activitatea glandelor sebacee, iar acestea vor secreta tot mai mult sebum şi inevitabil vor duce la îngrăşarea părului. „Moştenirea genetică poate să ducă la îngrăşarea părului, dar şi provenieneţa sebumului, care poate să devină un adevărat inamic în momentul în care apar schimbări hormonale în organism. Este indicat în astfel de cazuri să evităm balsamurile cremoase şi să le inlocuim cu ceaiul de mentă, care conţine teină, o substanţă care stimulează sistemul circulator şi care ne ajută să avem un păr sănătos“, a precizat Veronica Mihai, medic dermatolog.
Motivele pentru care avem un păr gras:
- În momentul în care folosim un şampon în exces nu facem altceva decât să stimulăm glandele sebacee să producă şi mai mult sebum, iar astfel părul începe să se îngraşe şi să îşi piardă din strălucire.
- Părul ţinut prins într-o coadă este o altă cauză a îngrăşării, iar în timp duce la căderea maximă a podoabei capilare.
- Dermatita seboreică şi alte boli de piele afectează părul, iar în timp duc apariţia calviţiei.
- Trecutul mâinii prin păr duce inevitabil la îngrăşarea acestuia şi asta din cauză că mâinile transpiră şi anumite substanţe care ne afectează podoaba capilară.
- Dereglarea hormonală duce la un dezechilibru intern de minelare şi vitamine, iar acest lucru ne afectează podoaba capilară, iar în timp începe să îşi piardă strălucirea.
Specialiştii au mai precizat că şi stresul stă la baza părului gras. În momentul în care organismul începe să ne dea astfel de semnale este bine să căutăm soluţii pentru a remedia astfel de probleme. „Momentele stresante se observă imediat la baza firului de păr şi este bine să ştim că sistemul imunitar nu doare, însă ne afectează destul de grav. Este bine să ştim să învăţăm să alternăm activităţile care ne suprasolicită şi să venim cu alte activităţi care ne dau o stare de bine şi care ne ajută la reglarea sistemului imunitar“, a mai spus Veronica Mihai, medic dermatolog.