Primarul şi viceprimarul din comuna Mârşani, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 10 persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Mârşani este acuzat de abuz în serviciu
Primarul din Mârşani este acuzat de abuz în serviciu

Primarul şi viceprimarul comunei Mârşani, împreună cu alte 10 persoane, au fost trimişi în judecată în stare de libertate pentru comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals.

Pe data de 7 aprilie au avut loc mai multe percheziţii în comuna doljeană Mârşani, dar şi în Craiova. Oamenii legii au stabilit că în perioada 2010-2014, reprezentanţii legali din cadrul primăriei Mârşani au încheiat contracte de achiziţii lucrări de reparaţii la diferite obiective, alimentare cu apă, concesionarea unor suprafeţe de teren, pietruire drumuri, fără respectarea condiţiilor legale şi au aprobat plata unor operaţiuni neexecutate ori supraevaluate. „Activitatea infracţională s-a derulat cu complicitatea proiectantului şi a celor doi diriginţi de şantier, precum şi a executanţilor lucrărilor enumerate. În aceleaşi condiţii s-a procedat şi în cazul unei şcoli din localitate unde, prin simularea procedurii de licitaţie, a acordat un societăţi lucrări de reparaţii, aprobând situaţii de plată pentru lucrări supraevaluate“, a spus în luna aprilie Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. 

Primarul şi viceprimarul comunei Mârşani, împreună cu alte 10 persoane, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals. Anchetatorii au stabilit că valoarea prejudiciului este de 340.000 de lei. 

Dosarul a fost înregistrat pe rol la Judecătoria Craiova. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite