Parc de 300.000 de euro în comună doljeană Gighera unde oamenii nu au canalizare, străzi asfaltate şi nici alimentare cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul parc care se va construi la Gighera pe un deal va costa 300.000 de euro
Noul parc care se va construi la Gighera pe un deal va costa 300.000 de euro

Primăria din comuna doljeană Gighera va investi 300.000 de euro într-un parc ce se va întinde pe o suprafaţă de peste 10 hectare de teren. Oamenii susţin că banii ar trebui să meargă către alt gen de investiţii şi nu ar trebui aruncaţi pe fereastră.

Până în momentul de faţă fostul edil al comunei a investit 20.000 de euro din bani primăriei în montarea unui gard şi plantarea unor arbuşti. Curtea de Conturi a intrat imediat pe fir, însă actualul edil al localităţii a rămas în continuare cu proiectul pe cap. Trebuie să aloce de la bugetul localităţii suma de 50.000 de euro, iar restul banilor vor veni de la Guvernul României.

''Vrem apă şi canalizare''

Oamenii din comuna doljeană Gighera au declarat că cei 300.000 de euro ar trebui investiţii în lucrări care din punctul lor de vedere nu mai pot fi amânate.''Vrem apă şi canalizare. Nu avem nevoie de un parc în care să fie investită suma de 300.000 de euro. Chiar nu înţeleg de ce s-a luat această decizie'', a spus un localnic.    

Parcul din Gighera va fi făcută pe un deal cu pericol de alunecare. Oamenii au mai declarat că satel Gighera şi Nedeia nu au canalizare, iar în localitatea Zăval, care aparţine de aceeaşi comună nu există nici măcar alimentare cu apă.

Parcul ar putea fi gata peste un an dacă Guvernul României va aloca banii. 

În comuna Gighera există izvoare de ape minerale cu indicaţii terapeutice pentru o serie de afecţiuni care pot fi folosite atât pentru cură internă (reumatism, nevralgii, gută, boli gastro-intestinale, renale, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, gastro-duodenite periferice hiposecretorii, enterocolite cronice, colecistite cronice, dischinezii biliare) cât şi pentru cură externă, poliartroze, arterite şi artrite, boli ale oaselor şi muşchilor, afecţiuni dermatologice cronice, afecţiuni ale aparatului genital, sechele postoperatorii. Oamenii din localitatea doljeană au mai precizat că ar trebui să se aloce bani pentru reabilitarea izvoarelor de apă termală şi nu pentru investiţii care nu îi ajută absolut deloc.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite