Motorul Ecoboost va echipa noul Ford Focus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate în a doua jumătate a acestui an de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania.

Noul model Ford Focus va avea motor fabrica la uzina Ford din Craiova. „Suntem foarte mândri că putem livra motoare produse la Craiova pentru un model atât de important cum este Focus, cel mai bine vândut model al anului în lume. Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina noastră de la Craiova şi până acum am produs peste 90.000 de unităţi. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi, de asemenea, disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014. Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumătate a acestui an “, au precizat reprezentanţii Ford.

La fabrica din Craiova se produce revoluţionarul motor de 1 litru EcoBoost, un motor recunoscut pe plan internaţional. Acesta a primit de două ori premiul Engine of the Year (în 2012 şi 2013).   

Motorul EcoBoost de 1 litru, îmbină injecţia directă, supraalimentarea turbo şi supapele cu distribuţie variabilă reducând consumul fără a sacrifica puterea.

Motorul EcoBoost de 1 litru a fost conceput la centrele de cercetare şi dezvoltare ale Ford din Aachen şi Merkenich, Germania, şi Dunton, Marea Britanie, şi este produs la uzinele din Köln şi Craiova, România.

Uzina Ford din Craiova a fost modernizată pentru a facilita producţia motorului EcoBoost de 1 litru, fiind introduse tehnici avansate de producţie care reduc volum de agenţi de răcire necesar la prelucrarea pieselor de motor din aluminiu la doar 5 mililitri per componentă de la 2 litri anterior, contribuind la o amprentă redusă de mediu a producţiei.

Pe linia de producţie regăsim şi motorul EcoBoost de 1,5 litri este a doua unitate construită la Craiova. Per total, în secţia motoare a fabricii din Craiova, Ford a investit peste 230 de milioane de euro.

Motorul de 1,5 litri beneficiază de tehnologia turbo caracteristică EcoBoost, injecţie directă şi supape cu distribuţie variabilă şi a fost proiectat pentru a oferi consum şi mai redus, precum şi niveluri înalte de rafinament, silenţiozitate şi performanţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite