Mită cu panou solar. Cum s-au ales cu dosar penal un pompier de la ISU și un inspector de la ITM Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii militari din cadrul DNA au stabilit că subofițerul de la ISU Dolj, inspectorul ITM și alți trei inculpați se fac vinovați de luare și dare de mită, dar și de fals în înscrisuri.

FOTO / Arhivă Adevărul
FOTO / Arhivă Adevărul

Conform anchetatorilor, în vara anului 2019, Viorel Lungu, în calitate de inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ar fi efectuat un control pe un șantier al unei societăți comerciale al cărei administrator era subofițerul Daniel-Alin Gîrgel de la ISU Dolj. Lungu a depistat că pe șantier lucra un cetățean din Republica Moldova care nu avea contract de muncă. A fost momentul în care inspectorul ITM a început "negocierile" cu pompierul. Nu a cerut șpagă în bani, ci a pretins ca subofițerul să-i dea un panou și chiar să i-l monteze acasă.

„În cursul lunii august 2019, în contextul unui control tematic, inculpatul Lungu Viorel, în calitate de inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ar fi identificat pe șantierul unei societăți comerciale un cetățean din Republica Moldova ce desfășura activități lucrative în cadrul societății, fără a avea un contract de muncă.

Ulterior, inculpatul Lungu Viorel ar fi pretins și, la data de 21 august 2019, ar fi primit de la inculpatul plt. maj. Gîrgel Daniel-Alin, subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj și administrator împuternicit al societății comerciale unde se efectuase anterior controlul, un panou solar pentru prepararea apei calde menajere, acesta din urmă asigurându-i totodată și montajul”, au precizat procurorii DNA în rechizitoriul întocmit.

Faptele penale nu s-au oprit aici. „În baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul plt. maj. Gîrgel Daniel-Alin, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați persoane fizice, ar fi întocmit în fals un înscris sub semnătură privată, pe care l-ar fi prezentat comisiei constituită la nivelul Serviciului pentru Imigrări a județului Dolj şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ca document justificativ a prezenței și desfășurării unor activități lucrative a cetățeanului Republicii Moldova pe șantierul organizat de societatea comercială”, au mai precizat procurorii militari care au instrumentat cazul.

Subofițerul ISU, inspectorul ITM, dar și cei trei inculpați care ar fi dat o mână de ajutor pentru falsificarea documentelor au fost trimiși în judecată.

Dosarul se află acum pe masa magistraților de la Tribunalul Dolj și urmează să fie judecat în cameră preliminară.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite